Adviesbureau &samhoud selecteert voetbaltalent

Peter Boerman Op 06 september 2013
Gem. leestijd 2 min 2097x gelezen
Deel dit artikel:
Adviesbureau &samhoud selecteert voetbaltalent

Vandaag zal een vijftiental mannelijke sollicitanten al voetballend hun sollicitatieprocedure bij adviesbureau &samhoud doorlopen. De sollicitanten nemen deel aan een voetbaltoernooi, waar zij het tegen hun mogelijk toekomstige collega’s opnemen. Het bureau wil hiermee op een selectieve manier mannelijk talent aantrekken.

Topsporters presteren het best in advieswereld

“Onze ervaring is dat mannelijke voetballers en vrouwelijke hockeyers het beste bij ons passen”, aldus Salem Samhoud. “Nu er een overschot aan talent op de markt is krijgen wij veel sollicitaties binnen en kunnen we dus op een zeer selectieve manier selecteren. We organiseren een voetbaltoernooi omdat we vooral mannen willen aanspreken, de meerderheid van onze adviseurs is momenteel vrouw.” Het is niet de eerste keer dat &samhoud opvalt door haar unieke wijze van rekruteren. Het adviesbureau staat al jarenlang bekend om haar ‘gewoon ongewone’ aanpak en is bovendien meerdere malen verkozen tot Great Place to Work.

Sportief kennismaken

“Competitie is een goede manier om het beste uit jezelf te halen, te presteren en constant doelgericht te blijven; eigenschappen die we ook zoeken in toekomstige medewerkers”, legt Salem Samhoud uit. “We hebben goede ervaringen met mensen die op hoog niveau sporten, zo hebben we recent topzwemster Marleen Veldhuis aangenomen als consultant.” De kandidaten worden op de proef gesteld tijdens een wedstrijdtactiek bespreking en individuele coachingsgesprekken met senior consultants van &samhoud. Daarnaast zullen de sollicitanten zowel op het sportveld als langs de lijn, meer leren over de filosofie, aanpak en klantcases van het adviesbureau.

Gewoon ongewoon

Bij &samhoud staat de mens centraal, ook in het aannemen van nieuwe collega’s. Salem Samhoud legt uit: “Bij het beoordelen en aannemen van kandidaten richten we ons op het ontdekken van talent. Er wordt gekeken of nieuwe medewerkers zich herkennen in de visie van &samhoud en of zij passen bij onze kernwaarden: intensiteit, authenticiteit en vriendschap. Wij doen dit op een ‘gewoon ongewone’ manier en dit voetbaltoernooi biedt ons de mogelijkheid om op zowel informele als professionele wijze gemotiveerde young professionals beter te leren kennen.”

Great Place to Work

Het adviesbureau, dat in 2010 tot Great Place to Work in Europa, en drie jaar achtereenvolgend tot nummer 1 Great Place to Work in Nederland is uitgeroepen, verwacht hoge betrokkenheid en intensiteit van medewerkers. Daar tegenover staat ook een goede dosis plezier en ontspanning. “Successen worden goed gevierd en medewerkers worden ook in de gelegenheid gesteld om na het harde werken genoeg te kunnen ontspannen. Dit is nodig en motiveert om weer ijverig en doelgericht verder te werken aan het allerbeste resultaat voor de klant” legt Salem Samhoud uit. “Dit sportevenement is hier een heel goed voorbeeld van, naast dat sport een ontspannende werking heeft is het ook verbindend.”

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners