Alcohol tijdens sollicitatie slecht voor kansen

Redactie Op 12 augustus 2010 Gem. leestijd 1 min2092x gelezen
Deel dit artikel:

Sollicitanten die alcohol drinken worden als minder intelligent gezien en maken minder kans om te worden aangenomen. Dit blijk naar aanleiding van onderzoek van twee Amerikaanse universiteiten. Elke associatie met alcohol leidt tot een beeld dat de sollicitant lager opgeleid en minder intelligent zou zijn.

De twee universiteiten ontdekten het vooroordeel bij Amerikaanse werkgevers tijdens verschillende experimenten. De sollicitatiegesprekken werden afgenomen tijdens een lunch of diner in een restaurant.

Elke associatie met alcohol leidt tot een beeld dat de sollicitant lager opgeleid en minder intelligent zou zijn. Zelfs het vasthouden van een glas met een alcoholhoudende versnapering kan al tot een slechter beeld van de persoon leiden.

Het bleek geen verschil te maken wat de manager tijdens het sollicitatiegesprek bestelde. Ook als de managerĀ zelf wel alcohol dronk, werd dit voor de sollicitant gezien als onacceptabel. Vooral sollicitanten die wijn bestelde terwijl de manager frisdank nam werden als ‘dom’ beschouwd.
Bron: NU Zakelijk

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Brockmeyer
Bullhorn
Carerix
Compagnon
DPG Recruitment
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Mysolution
Talmark

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.