Wat als we de arbeidsmarkt eens helemaal opnieuw inrichten?

Peter Boerman Op 13 juli 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1023x gelezen
Deel dit artikel:
Wat als we de arbeidsmarkt eens helemaal opnieuw inrichten?

Wat als we nou eens al het arbeidsrecht zouden wegdenken? Geen vaste contracten meer, geen Wet DBA, geen WWZ, geen verlofregelingen? Wat zou er dan gebeuren?

Hypothetische vragen misschien, maar in Tilburg gaan wetenschappers het toch onderzoeken. Althans, rechtenstudenten van de plaatselijke universiteit gaan interviews houden met mensen in verschillende werksituaties en met mensen die nog niet of niet meer werken. Ze vragen hen bijvoorbeeld hoe ze hun arbeidscontracten geregeld willen zien, en hetzelfde over hun ziekteregeling, verlof en vakantie, scholing en pensioen.

Aanleiding

Aanleiding van het onderzoek is dat de regels op de arbeidsmarkt volop ter discussie staan. Aan de ene kant staan de mensen die denken dat de arbeidsmarkt vooral last heeft van deze wetgeving en dat werkgevers hierdoor juist niet snel mensen aannemen of alleen maar tijdelijk. Daarvan zouden vooral 50-plussers, jongeren en mensen met een beperking de dupe zijn. Aan de andere kant staan de mensen die denken dat de regels juist heel belangrijk zijn, omdat ze werknemers zekerheid en bescherming bieden.

De straat op

De rechtenstudenten van Tilburg University gaan, onder begeleiding van hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen en onderzoeksassistent Janneke Janssen, de straat op om werkgevers en werknemers zélf te vragen wat ze belangrijk vinden. In totaal hopen ze zo’n 70 mensen uitgespreid te spreken.

Resultaat: eind 2016

Het is voor zover bekend de eerste keer dat de Nederlandse arbeidsmarkt op deze manier opnieuw wordt doordacht.De resultaten worden eind 2016 verwacht. Mensen die willen deelnemen aan het onderzoek kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Foto via Flickr.com

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners