Vragen over werving en selectie? There’s an app for that!

Peter Boerman Op 18 mei 2017
Gem. leestijd 3 min 881x gelezen
Deel dit artikel:
Vragen over werving en selectie? There’s an app for that!

Waar te beginnen als je een wervingsprobleem hebt? Een nieuwe app, genaamd ‘Wie Waar Werven©’, moet er antwoord op geven. En op nog veel meer vragen, belooft de initiatiefnemer.

gertjan de waalIn de afgelopen jaren is er heel veel veranderd in arbeidsmarktcommunicatie, constateert Gertjan de Waal, eigenaar van The Addstore en al 20 jaar werkzaam in het vakgebied. Zo is de krapte ineens terug, wat werkgevers doet beseffen dat ze weer creatiever moeten worden in hun werving. Maar daarnaast zijn er de laatste jaren ook tal van nieuwe communicatiekanalen en wervingsmethodieken bijgekomen.

‘Overal vragende ogen’

Voor veel werkgevers is het er al met al niet makkelijker op geworden, constateert De Waal. ‘We merken dat klanten op zoek zijn naar structuur en duidelijkheid. Overal zie je vragende ogen. Recruiters met een wervingsvraag worden geconfronteerd met een woud aan tools en media. Maar waar moet je beginnen en welke communicatieoplossing past bij welk probleem? Ze weten de weg niet meer, merk ik vaak.’

‘Klanten zijn op zoek naar structuur en duidelijkheid. Overal zie je vragende ogen’

Wie waar werven?

Om daaraan tegemoet te komen heeft zijn bureau de afgelopen maanden veel energie gestoken in een nieuwe – en gratis – app, die de naam ‘Wie Waar Werven©‘ meekreeg. De app is sinds vandaag beschikbaar in de App Store en de Google Play Store, of via de speciale landingspagina.

Hulp bij de eerste stappen

De app is bedoeld om recruiters, HR-professionals en vacaturehouders te helpen met de eerste stappen in geval van een wervingsvraag. Er wordt een onderscheid gemaakt aan de hand van twee vragen. Moet je veel mensen werven, of maar een enkeling (of een paar)? En werf je mensen met makkelijke profielen, of moeilijker doelgroepen (zoals Java-developers of gekwalificeerde verpleegkundigen)?

wie waar werven

Dit is de 1.0-versie

Per situatie zit de app boordevol gratis tips en tricks om de juiste persoon aan de juiste vacature te koppelen. De versie die nu beschikbaar komt, is ‘de 1.0-versie van de app’, aldus De Waal. ‘We hebben de eerste versie bewust zo simpel mogelijk gehouden. We zijn wel aan het nadenken over een vervolg. Die versie moet visueler worden en we willen dan ook samenwerken met partners, om nog meer kennis te ontsluiten.’

Geen ‘tekstboek-in-een-app’

De Waal denkt bijvoorbeeld aan leveranciers van ATS-systemen, of marktonderzoeksbureaus, die via de app zoekende werkgevers ondersteuning kunnen bieden. Het is nadrukkelijk de bedoeling geweest geen ‘tekstboek-in-een-app’ te maken, maar ook zoveel mogelijk interactiviteit in te bouwen. ‘Dat eist Apple ook om in de App Store te mogen worden opgenomen.’

Advies over vacatureteksten

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een vacaturetekst te scannen, waarna The Addstore een professioneel advies over die tekst geeft. ‘We willen zo compleet mogelijk zijn, en enige objectiviteit aanbrengen’, stelt De Waal. ‘Afijn, ga zelf maar even kijken, dan snap je wat ik bedoel. Volgens mij is het een tool die veel mensen kan helpen.’

wie waar werven

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf&. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners