Deze Australische recruitmentvideo gaat wereld rond als ‘de slechtste ooit’

Peter Boerman Op 03 maart 2017
Gem. leestijd 2 min 795x gelezen
Deel dit artikel:
Deze Australische recruitmentvideo gaat wereld rond als ‘de slechtste ooit’

Het doel was jonge mensen te laten zien hoe veelzijdig het werk bij de Australische overheid is. In plaats daarvan leidt deze recruitmentvideo wereldwijd tot hilarische reacties.

Het leek op zich best een leuk idee om échte ambtenaren van het ministerie van Financiën in te zetten om een kijkje te geven in de keuken. En als je dat op een authentieke manier doet, is dat natuurlijk ook altijd aan te raden. Maar de uitvoering van deze video is zó over the top, dat die vooral op de lachspieren werkt. En niet alleen in Australië, maar inmiddels over de hele wereld, tot aan de BBC aan toe.

Paleo-peer en bananenbrood

Vooral de ‘paleo pear‘ en het ‘banana bread’ zijn in Australië bekende begrippen geworden, nadat de video binnen de kortste keren viral ging. De video leidde zelfs al tot enkele parodieën (zoals deze hierboven). En dat terwijl alleen maar bedoeld was om ‘de verscheidenheid aan werk, sociale en culturele ervaringen’ te laten zien die net afgestudeerden kunnen beleven bij het Department.

En dat voor 4.000 euro

En dat voor het schamele bedrag van slechts zo’n 4.000 euro. Je kunt over de video zeggen wat je wilt, maar dat is natuurlijk geen hoofdprijs, voor zo’n enorm bereik… Een paar sites die over de video schreven: Junkee, ABC, International Business Times, en de Huffington Post, to name a few. De laatste wist zelf overigens ook nog een vrij hilarische parodie aan te dragen.

Ook de Post deed het al

Het team dat de video gemaakt heeft, schijnt overigens al eerder de lachers op zijn hand gehad te hebben, met een ruim 5 minuten durende recruitmentvideo voor het Australische postbedrijf. Ook die video werd na de ontstane ophef over de Financiën-advertentie vrij genadeloos gefileerd op het internet.

Weten hoe je wél je Employer Brand moet neerzetten?

Kom dan op donderdag 23 maart naar Amersfoort voor ‘Employer Branding in één dag’.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners