Azora wint Pieter Veraart Effectiviteitsprijs 2012

Peter Boerman Op 17 september 2012 Gem. leestijd 2 min1835x gelezen
Deel dit artikel:

Zorg en welzijnorganisatie Azora heeft de Pieter Veraart Effectiviteitsprijs gewonnen. Tangram reikt deze award jaarlijks uit aan het meest effectieve recruitment team van het jaar. Van alle genomineerden vervulde het wervingsteam van Azora de meeste vacatures per medewerker.

Meeste vacatures vervuld in krapste markt

Azora heeft van alle genomineerden met 5 sollicitaties het laagste aantal sollicitaties per vacature. Het lijkt er daarom op dat zij met de krapste arbeidsmarktsituatie te kampen hebben. Daarnaast beschikt Azora over een recruiterteam van 2,4 FTE. Daarmee hebben zij van de genomineerden het kleinste team. Desondanks vervult het topteam van Azora de meeste vacatures per medewerker, namelijk 182 in het jaar 2011. Hieronder kun je de film bekijken die Azora maakte ten behoeve van de verkiezing voor de Effectiviteitsprijs.

 

Verbeter- en efficiëntieslag

“Wij zijn heel blij met deze onderscheiding. Het is een kroon op onze inspanningen om een verbeter- en efficiëntieslag te maken met ons recruiterteam”, aldus Bea Grimberg, manager human resources bij Azora. “In het najaar van 2011 zijn wij gestart met nieuwe software ter ondersteuning van onze werkzaamheden, waardoor we een beter overzicht hebben van de vacatures en in staat zijn om sneller te reageren op sollicitanten. Voor ons is dit een belangrijke stap geweest, mede omdat onze afdeling voornamelijk bestaat uit parttime medewerkers. Door het gebruik van deze oplossingen is ons team veel effectiever en efficiënter geworden. Er vindt nu bijvoorbeeld geen interne overdracht meer plaats, want alles is in de software terug te vinden.”

Boeiende presentaties

“Wij feliciteren Azora van harte met het behalen van dit prachtige resultaat”, aldus Maurice Meesters, algemeen directeur bij Tangram. “Dit jaar was de verkiezing weer een spannende aangelegenheid. Ook de andere genomineerden hebben zeer boeiende presentaties gegeven, waardoor de scores dichtbij elkaar lagen. De nummer twee, VU medisch centrum, volgde de winnaar op de voet. Met deze award zetten we de recruiters van Nederland op scherp. We zijn er trots op dat we op deze manier een bijdrage leveren aan de effectiviteit van recruiters.”

Van recruiters voor recruiters

Voor het derde jaar op rij reikte Tangram de Pieter Veraart Effectiviteitsprijs uit tijdens de Top Recruiterslunch, waar de vier genomineerden, Azora, IPSE de Bruggen, SVRZ en VU medisch centrum, de beslissende presentatie gaven. Vooraanstaande recruiters die bij het event aanwezig waren, hebben op basis van de presentaties hun stem uitgebracht en daarmee de winnaar bepaald. De prijs is vernoemd naar Pieter Veraart, de oprichter van Tangram, de pionier op het gebied van recruitmentsoftware in Nederland. Azora nam de prijs in ontvangst uit handen van de winnaar van 2011, Pauline Reemeijer van GGZ Drenthe.

 

 

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency