Home Data Aantal banen in de blockchain-branche in 1 jaar verviervoudigd

Aantal banen in de blockchain-branche in 1 jaar verviervoudigd

382 keer
0
blockchain

De koers van de bitcoin mag als een jojo op en neer gaan, de vraag naar experts in de blockchain-technologie groeit gestaag door.

De vraag naar blockchain-deskundigen is in een jaar zelfs verviervoudigd, meldt vacaturesite Indeed. En het aantal zoekopdrachten naar banen in deze relatief nieuwe industrie is vorig jaar zelfs nog harder gestegen. Voor het onderzoek keek Indeed in de eigen database naar het totaal aantal vacatures en zoekopdrachten waarin de term ‘blockchain’ voorkwam.

blockchain indeed

Blockchain developers meest gewild

Van de meest gevraagde functietitels in deze jonge branche staat ‘blockchain developer’ op nummer 1. Verder staan ook ‘senior consultant payments & blockchain’ en ‘solution architect met blockchain-focus’ hoog in de lijst.

“Blockchain-technologie laat steeds meer potentieel zien”

“Blockchain-technologie begint steeds meer potentieel te laten zien”, zegt Sander Poos, managing director Benelux van Indeed. “Ook bedrijven zien dat en gaan hierin mee. Daarom investeren steeds meer bedrijven in personeel en vaardigheden om nieuwe toepassingen hiervoor te ontwikkelen. Hoewel het aantal vacatures en zoekopdrachten nog relatief klein is, laten de data wel zien dat bedrijven steeds meer experts op dit gebied zoeken, en werkzoekenden spelen hier blijkbaar ook snel op in.”

Blockchain is veel meer dan bitcoin alleen

De blockchain wordt vaak direct geassocieerd met de bitcoin, de cryptocurrency waar zoveel om te doen is. Maar de technologie, waarbij diverse computers in een netwerk samen als het ware een grootboek bijhouden, is voor veel meer toepassingen geschikt. Zo experimenteert bijvoorbeeld de Haven van Rotterdam met het zogeheten ‘Blocklab‘. Daar worden onder meer energiedistributie en logistiek via een blockchain-systeem onderzocht. Een van de pilots heet DELIVER. Hierbij wordt met ABN Amro geprobeerd het vele papierwerk in het logistieke proces te minimaliseren, door informatie gedeeld op te slaan.

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here