Aantal banen in de blockchain-branche in 1 jaar verviervoudigd

Peter Boerman Op 20 februari 2018
Gem. leestijd 2 min 766x gelezen
Deel dit artikel:
Aantal banen in de blockchain-branche in 1 jaar verviervoudigd

De koers van de bitcoin mag als een jojo op en neer gaan, de vraag naar experts in de blockchain-technologie groeit gestaag door.

De vraag naar blockchain-deskundigen is in een jaar zelfs verviervoudigd, meldt vacaturesite Indeed. En het aantal zoekopdrachten naar banen in deze relatief nieuwe industrie is vorig jaar zelfs nog harder gestegen. Voor het onderzoek keek Indeed in de eigen database naar het totaal aantal vacatures en zoekopdrachten waarin de term ‘blockchain’ voorkwam.

blockchain indeed

Blockchain developers meest gewild

Van de meest gevraagde functietitels in deze jonge branche staat ‘blockchain developer’ op nummer 1. Verder staan ook ‘senior consultant payments & blockchain’ en ‘solution architect met blockchain-focus’ hoog in de lijst.

“Blockchain-technologie laat steeds meer potentieel zien”

“Blockchain-technologie begint steeds meer potentieel te laten zien”, zegt Sander Poos, managing director Benelux van Indeed. “Ook bedrijven zien dat en gaan hierin mee. Daarom investeren steeds meer bedrijven in personeel en vaardigheden om nieuwe toepassingen hiervoor te ontwikkelen. Hoewel het aantal vacatures en zoekopdrachten nog relatief klein is, laten de data wel zien dat bedrijven steeds meer experts op dit gebied zoeken, en werkzoekenden spelen hier blijkbaar ook snel op in.”

Blockchain is veel meer dan bitcoin alleen

De blockchain wordt vaak direct geassocieerd met de bitcoin, de cryptocurrency waar zoveel om te doen is. Maar de technologie, waarbij diverse computers in een netwerk samen als het ware een grootboek bijhouden, is voor veel meer toepassingen geschikt. Zo experimenteert bijvoorbeeld de Haven van Rotterdam met het zogeheten ‘Blocklab‘. Daar worden onder meer energiedistributie en logistiek via een blockchain-systeem onderzocht. Een van de pilots heet DELIVER. Hierbij wordt met ABN Amro geprobeerd het vele papierwerk in het logistieke proces te minimaliseren, door informatie gedeeld op te slaan.

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners