Na winst Trump vertienvoudigt (!) banenzoekgedrag in Canada

Peter Boerman Op 09 november 2016 Gem. leestijd 1 min411x gelezen
Deel dit artikel:
Na winst Trump vertienvoudigt (!) banenzoekgedrag in Canada

Hoe meer duidelijk werd dat Donald Trump wel eens écht president van Amerika zou kunnen worden, hoe meer mensen een baan in Canada begonnen te zoeken.

Vacaturezoekmachine Indeed zegt vannacht een ‘enorme’ stijging te hebben gezien in het percentage Amerikaanse zoekopdrachten naar een baan in Canada. Waar Amerikaanse bezoekers van de site normaal gesproken in minder dan 1 procent van de gevallen zoeken naar werk in Canada, vertienvoudigde (!) dat percentage vannacht toen duidelijk werd dat Trump de nieuwe president wordt.

Een grote schok

“Voor veel Amerikanen kwam de verkiezingsuitslag als een grote schok, en een deel daarvan denkt er blijkbaar over na om het land te verlaten”, aldus Jed Kolko, chief economist bij Indeed. “Net nadat de overwinning van Trump bekend werd gemaakt, zochten Amerikanen 10 keer zo vaak naar een baan in Canada dan de nachten ervoor. Het is natuurlijk nog maar de vraag in hoeverre deze mensen hun zoektocht doorzetten als de grootste schok is ingedaald. Toch maakt de piek wel duidelijk dat veel Amerikanen de overwinning van Trump niet zagen aankomen en dat ze hun opties elders onderzoeken.”

zoeken in canada

Naar Zweden kan ook nog altijd…

Een Zweeds reclamebureau speelde eerder deze week ook al handig in op de angst voor een overwinning van Trump. Het zal misschien niet de emigratie zijn die de nieuwe Amerikaanse president voor ogen had, maar toch…

 

Tags:
Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Managing Director bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Bullhorn
Cammio
Carerix
Compagnon
EN HR solutions
HROffice
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Macknificent
Maximum
Nr29
Recruiters United
RecruitNow
Saba Lumesse
Steam
Talmark
Vakmedianet

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.