Banenrobot helpt werkzoekenden in de grensstreek

Peter Boerman Op 23 februari 2016 Gem. leestijd 1 min959x gelezen
Deel dit artikel:
Banenrobot helpt werkzoekenden in de grensstreek

In de grensstreek tussen Nederland en Duitsland is een nieuwe robot actief die werkzoekenden aan beide kanten van de grens helpt sneller een baan op te sporen. De vernieuwde zogeheten Euregio-Jobroboter zoekt naar vacatures op de sites van in de grensstreek gevestigde bedrijven. De banenzoekmachine is bovendien tweetalig, dus een werkzoekende kan met één zoekopdracht en in de eigen taal op zoek naar een baan in eigen land en aan de andere kant van de grens. Wo will ich denn arbeiten? De zoekmachine vertaalt automatisch het beroep in de andere taal. Daarbij kan de werkzoekende aangeven in welke plaats met een bepaalde omtrek hij of zij op zoek wil naar werk. De Euregio-Jobroboter biedt een aanvulling op de vacatures die te vinden zijn op de websites van het UWV of de Agentur für Arbeit. Grensinfopunten De Euregio-Jobroboter, mede gefinancierd door de Europese Unie, is een initiatief van de zogeheten Grensinfopunten die langs de Nederlands-Duitse grens zijn ingericht. Wie een baan in het andere land heeft gevonden, kan bij deze Grensinfopunten advies krijgen over de gevolgen daarvan voor de sociale zekerheid, belastingen en het arbeidsrecht.

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Brockmeyer
Bullhorn
Carerix
Compagnon
DPG Recruitment
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Mysolution
Talmark

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.