Behoud van baan is belangrijkst

Redactie Op 22 januari 2009
Gem. leestijd < 1 minuut 2203x gelezen
Deel dit artikel:

jobDit jaar is niets te merken van de traditionele drukte op de arbeidsmarkt na de jaarwisseling. Volgens deskundigen blijven werknemers door de economische crisis liever zitten waar ze zitten.Volgens Rob Fest van onderzoeksbureau Integron houden mensen in onzekere tijden vast aan wat ze hebben: ‘In 2007 gaf een op de vijf werknemers aan zekerheid erg belangrijk te vinden, in november 2008 was dat al gestegen tot een op de vier.’ Het zoeken van een betere baan vonden werknemers de afgelopen maanden veel minder belangrijk dan het zekerstellen van het inkomen.

Ook vacaturebank Monsterboard signaleerde een trendbreuk in oktober vorig jaar. Volgens een woordvoerder zijn januari en oktober gewoonlijk piekmaanden voor werknemers om uit te kijken naar een andere baan. Afgelopen oktober bleef de piek uit. Monsterboard acht het logisch om dit toe te schrijven aan de kredietcrisis. De vacaturebank trekt in piekmaanden zo’n 2 miljoen bezoekers.

Jan van Goch van de sectie strategisch recruitment van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling, constateert eveneens dat de werknemer honkvaster is dan normaal. Volgens hem betekent dit echter niet automatisch dat ook het aantal sollicitaties daalt. Er raken volop mensen beschikbaar, die hun baan hebben verloren.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners