Bèta-vrouwen mijden techniek vanwege fulltime-cultuur

Peter Boerman Op 07 mei 2014
Gem. leestijd 2 min 2381x gelezen
Deel dit artikel:
Bèta-vrouwen mijden techniek vanwege fulltime-cultuur

Veel technisch opgeleide vrouwen blijken uiteindelijk toch niet voor een technische functie te kiezen, omdat ze daar zelden in deeltijd kunnen werken.

Zo komt van de mannen die een technische mbo-opleiding hebben gevolgd 80 procent ook terecht in een technische functie, terwijl dit onder mbo-vrouwen slechts 21 procent is. Onder hbo’ers is het verschil kleiner: daar komt 70 procent van de mannelijke ingenieurs terecht in een technische functie, tegenover 53 procent van de vrouwen. Dit blijkt uit een onderzoek door SEOR in opdracht van TechniekTalent.nu. 

Een slimme meid… werkt graag in deeltijd

Wie kampt met moeilijk vervulbare technische vacatures, kan maar beter ervoor zorgen dat er ook mogelijkheden zijn om de baan in deeltijd te vervullen, valt te concluderen uit het rapport. De fulltime-cultuur en het gebrek aan kansen om in deeltijd te werken blijkt immers de belangrijkste reden voor de technisch geschoolde vrouwen om een baan buiten de techniek te zoeken. De werksfeer speelt ook mee. Beloning, carrière en opleidingsmogelijkheden zijn minder vaak een doorslaggevende factor. 

Vaker vaste baan

Uit het SEOR-rapport komt duidelijk naar voren dat een technische baan voor zowel vrouwen als mannen goede perspectieven biedt. Werknemers in de technische sector hebben bijvoorbeeld vaker een vast contract en een hoger salaris dan werknemers in niet-technische functies. 

Vrouwen in techniek

Toenemend tekort van 33.000 mensen

Het SEOR-onderzoek is een aanvulling op de resultaten uit de Monitor Technische Arbeidsmarkt 2013. Daaruit bleek dat de verwachte instroom in technische beroepen de komende vijf jaar naar schatting 33.000 arbeidskrachten lager ligt dan de vraag naar nieuw technisch personeel. Gezien de vergrijzings- en ontgroeningscijfers neemt die krapte na 2018 alleen maar verder toe. Deze krapte wordt alleen opgelost als men nieuwe groepen, waaronder vrouwen, weet te werven en te behouden voor de techniek, aldus het onderzoek.

Femme Tech Award

Veel bedrijven spannen zich al in om vrouwen te werven en te behouden. TechniekTalent.nu reikt jaarlijks de Femme Tech Bedrijven Award uit aan bedrijven die dat met succes doen om zo goede voorbeelden te belonen en in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt op 11 november. Technische bedrijven kunnen zich tot 5 september aanmelden via www.techniektalent.nu/femmetechaward

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners