Bever laat sollicitanten bibberen op Amsterdamse ijsbaan

Peter Boerman Op 15 januari 2016
Gem. leestijd 2 min 2037x gelezen
Deel dit artikel:
Bever laat sollicitanten bibberen op Amsterdamse ijsbaan

Sollicitanten voor een nieuwe Bever-vestiging in Amsterdam hebben deze week op gepaste wijze kennis gemaakt met hun potentiële nieuwe werkgever. 

Ze werden buiten op het ijs van Ice*Amsterdam aan het Museumplein ontvangen, waar een heus tentenkamp was opgetrokken om de sollicitatiegesprekken te faciliteren.  Bever Sollicitatie_6

Flagshipstore

In maart 2016 opent Bever een flagshipstore van zo’n 1.600 vierkante meter op het Gelderlandplein in Amsterdam. De pay-off van het winkelbedrijf is Buiten begint bij Bever. Daarom werd gezocht naar een bijzondere buitenlocatie om een werving- en selectiedag te organiseren en zo direct die kandidaten te spreken die deze passie voor buiten begrijpen.

Bever Sollicitatie_3

Flinke hoosbui

Glibberend over het ijs, soms tijdens een flinke hoosbui, waagden de gegadigden zich richting de tenten die recht voor het Rijksmuseum waren neergezet. Daar werden ze opgewacht door de interviewers van Bever (regiomanager Arjan Schminnes, storemanager Arjan Stalpers, assistent storemanager Jurre Schreuders en recruiter Irene van Ommeren).

Bever Sollicitatie_4

14 geselecteerd

Uit de 160 reacties zijn uiteindelijk 14 kandidaten geselecteerd om zichzelf in de tenten op het ijs te presenteren. Daarnaast heeft Bever op een tweede wervingsdag met meerdere kandidaten gesproken en hebben ook een aantal interne kandidaten gesolliciteerd. Momenteel wordt geëvalueerd wie een aanbod krijgt en in maart de deuren op het Gelderlandplein kan openen. Bever heeft momenteel al 40 vestigingen en een webwinkel. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in Pijnacker.

Bever Sollicitatie_8

Foto’s: Diederik van der Laan

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners