Profile Manager maakt Blue Carpet tot 1 van de 100 Nederlandse top-innovators

Werf& gastredacteur Op 03 juli 2017
Gem. leestijd 2 min 616x gelezen
Deel dit artikel:
Profile Manager maakt Blue Carpet tot 1 van de 100 Nederlandse top-innovators

Als enige uit de wereld van werving en selectie is Blue Carpet vorige week benoemd tot 1 van de 100 meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland van dit jaar.

Het bedrijf uit Baarn dankt die uitverkiezing met name aan de Profile Manager, een tool waarbij je als als individu inzicht in je talenten krijgt via allerlei functies en technieken gebaseerd op Big Data. Deze ‘moderne variant op een standaard CV’ is een online presentatieprofiel, gekoppeld aan de eigen sociale-media-profielen. Hij stelt de gebruiker in staat zichzelf voor verschillende doeleinden zo goed mogelijk te presenteren.

Ook een tegenhanger voor recruiters

Met Profile Manager kan een kandidaat zelf kiezen welke informatie hij of zij met wie deelt. Met de track & trace-functie kan hij daarnaast de activiteit op zijn profielen monitoren. Het systeem biedt ook inzichten in de waarde van het profiel, relevante arbeidsmarkttrends, ontwikkelmogelijkheden en carrièrekansen.

Voor recruiters heeft het systeem ook een tegenhanger: Profile Manager Recruit. Daarmee kunnen werkgevers dus uit de lijst met kandidaten de beste talenten selecteren. Met Profile Manager Incompany kunnen bedrijven daarnaast inzicht krijgen in al het talent dat momenteel al in hun organisatie verkeert.

In september is de winnaar bekend

De Kamer van Koophandel organiseert de MKB Innovatie Top 100 dit jaar voor de 12de keer. Zelf noemt het de 100 nu geselecteerde bedrijven ‘de allermooiste innovatie-etalage van Nederland’. In september maakt een jury met Ruud Koornstra als voorzitter de exacte notering van elk bedrijf in de Top 100 bekend.

Er waren dit jaar ruim 300 inzendingen voor de Innovatie Top 100. Een panel van innovatie-experts heeft vervolgens een selectie van 100 bedrijven gemaakt. Dit gebeurde op basis van impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

blue carpet innovatie top 100

Lees ook:

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners