Boek ‘Hoe vind ik een baan?’ wijst de weg

Redactie Op 19 maart 2013
Gem. leestijd 2 min 1815x gelezen
Deel dit artikel:
Boek ‘Hoe vind ik een baan?’ wijst de weg

Onlangs verscheen het boek ‘Hoe vind ik een baan?’ dat baanzoekers gericht op weg helpt bij het zoeken naar een baan. Het eerste boek in Nederland dat inzicht geeft in de meest effectieve kanalen en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Met handige tips die je een voorsprong geven op de arbeidsmarkt.

Compleet beeld over het vinden van werk

Werkzoekenden vinden maar een klein gedeelte van de voor hen passende en geschikte vacatures. Dit omdat ze onvoldoende zicht hebben op wat voor hen de meest effectieve kanalen zijn en daardoor vaak niet alle juiste kanalen gebruiken. Daarbij zien we ook dat deze kanalen niet op de juiste manier gebruikt worden, waardoor anderen baanzoekers meer kans op succes hebben.

Waar kun je je baan vinden?

Er staan vaak flink wat beren op de weg alvorens werkzoekenden die interessante baan vinden, dit terwijl er momenteel ruim 100.000 vacatures online staan en ongeveer een gelijk aantal zich ook in het ‘informele’ circuit bevindt. Een goede zoekstrategie is belangrijk. ‘Hoe zoek ik een baan’ is een praktische boek, waarin de lezer wordt meegenomen in het vinden van die baan door te zoeken in de oriëntatiekanalen die voor die persoon werken. Het boek belooft dat na lezing een werkzoekende in staat is om:

  • het juiste baan zoekgedrag te kiezen
  • minimaal drie keer meer passende banen te vinden
  • met behulp van tips, zich positief te onderscheiden
  • de kans om op gesprek te komen maximaal te vergroten
  • de juiste kanalen goed te gebruiken
  • effectiever om te gaan met zijn tijd

Over de auteurs

Dorien Waasdorp-Slotboom werkt ruim 15 jaar in functies dicht op de arbeidsmarkt; van intercedent tot recruiter en van trainer en begeleider van baanzoekers tot HR Business Partner. In haar werk heeft ze duizenden sollicitanten gesproken, honderden personen moeten aantrekken en actuele kennis opgedaan van alle facetten die voor het aantrekken van personeel nodig zijn.

Geert-Jan Waasdorp is 14 jaar arbeidsmarktspecialist en onderzoekt continu de manier waarop werkgevers en werknemers elkaar vinden op de arbeidsmarkt. Die gegevens en kennis, verzameld door Intelligence Group, zijn verwerkt in de gerichte oplossingen die dit boek biedt.

Meer informatie

Meer informatie over het boek en de bestelmogelijkheden vind je op www.hoevindikeenbaan.com

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners