BREAKING: Mysolution neemt OTYS over

Behoorlijk groot nieuws in de wereld van de Nederlandse recruitmentsoftware: Mysolution heeft net de overname van OTYS bekend gemaakt.

Peter Boerman Op 17 november 2020
Gem. leestijd 4 min 1065x gelezen
Deel dit artikel:
BREAKING: Mysolution neemt OTYS over

Na de overname van Tangram in 2017 heeft Mysolution, de Nederlandse marktleider met een integrale softwareoplossing voor uitzenders en detacheerders, nu ook OTYS overgenomen. De overname van OTYS bevestigt de ambitie van Mysolution om als Nederlands softwarehuis een leidende rol te spelen in cloud-based recruitmentoplossingen en zorgt voor verdere consolidatie op de Nederlandse markt voor recruitmentsoftware.

Samen sterk in smart recruitment

postma jaap mysolution otys‘Samen met OTYS hebben we de innovatiekracht die nodig is om de recruitmentbranche te helpen met het verzilveren van kansen en het hoofd te bieden aan uitdagingen’, aldus Jaap Postma, sinds juni dit jaar CEO van Mysolution. ‘Denk aan de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt en de impact van nieuwe technologie (zoals robotisering en AI). Ontwikkelingen zoals re-skilling van medewerkers op grote schaal en de continu veranderende wet- en regelgeving voor arbeidsverhoudingen maken extra innovaties noodzakelijk.’

Ontwikkelingen zoals re-skilling maken extra innovaties noodzakelijk.’

Een softwareleverancier die de complete recruitmentbranche in Nederland bedient en optimaal inspeelt op de grote technische en sociale innovaties die de arbeidsmarkt te wachten staat, dat is de belofte van de overname van OTYS door Mysolution, aldus Postma. ‘Ik bedank Jorrit Blok voor het fundament dat hij als founder onder OTYS heeft gelegd. En voor zijn bijdrage aan de doorontwikkeling van dit mooie bedrijf tot innovatieve leverancier van software in recruitment.’

Veel bureaus gebruiken OTYS

OTYS levert cloud-based recruitmentsoftware voor werving- en selectiebureaus, corporate recruitment, executive search en de uitzend- en detacheringsmarkt. Daarnaast wordt OTYS gebruikt door kleinere werving- en selectiebureaus en staffing organisaties. Het bedrijf uit Veenendaal telt zo’n 60 medewerkers. Het is in de afgelopen 19 jaar uitgegroeid tot een onderneming met wereldwijd meer dan 1.000 klanten. Meer dan 15.000 gebruikers in 25 landen werken met OTYS-software.

Met de overname van OTYS bouwt Mysolution door op de overname van ATS-leverancier Tangram in 2017. Mysolution biedt hiermee een platform voor de totale markt in recruitmentsoftware. Door de ATS- en CRM-functies van OTYS te combineren met de mid- en backoffice functionaliteit van Mysolution, kunnen nu ook alle staffing-organisaties, ongeacht hun grootte, van de innovatieve oplossingen profiteren.

Partnerstrategie OTYS

Een andere belangrijke reden voor de overname van OTYS door Mysolution is dat OTYS beschikt over een sterk ecosysteem met specifieke toonaangevende partneroplossingen, aldus Postma. Dit sluit goed aan bij de aanpak van Mysolution om zijn klanten te bedienen met oplossingen op deelgebieden. Mysolution zet sterk in op samenwerking met innovatieve partners.

‘Ik ben blij dat mijn levenswerk bij Mysolution in goede handen is.’

jorrit blok‘Ik ben blij dat mijn levenswerk bij Mysolution in goede handen is’, aldus Jorrit Blok, founder en voormalig OTYS-CEO. ‘Mysolution biedt oplossingen die zowel de werkprocessen van recruiters als de candidate experience van werkzoekenden verbeteren. Het levert totaaloplossingen voor uitzenders en detacheerders. De visie, aanpak en diensten van OTYS sluiten hier naadloos bij aan.’

De jongere neemt de oudere over

Met de overname neemt de jongere de oudere over. Mysolution is namelijk opgericht in 2005. Sinds die tijd is het bedrijf marktleider in Nederland geworden op het gebied van front-, mid- en backoffice software voor de staffing- en recruitmentmarkt. Mysolution telt ruim 100 medewerkers in Nederland. In de afgelopen jaren zijn alle producten beschikbaar gekomen als SaaS-applicatie. Meer dan 400 organisaties werken dagelijks met oplossingen gebaseerd op de technologieplatformen van Microsoft en Salesforce.

‘Met OTYS en zijn circa 60 medewerkers haalt Mysolution een schat aan ervaring en expertise binnen.’

‘Met OTYS en zijn circa 60 medewerkers haalt Mysolution een schat aan ervaring en expertise binnen op het gebied van recruitment. De overname is een wederzijds voordeel, met als uitgangspunt om onze klanten en partners nog beter te kunnen bedienen’, aldus Postma. ‘De sterke positie van OTYS in Nederland en België zal zeker bijdragen aan de propositie van Mysolution als toonaangevend digitaal platform voor recruitment én het beheren van flexibel personeel.’

Meer weten?

Mysolution-CEO Jaap Postma belicht maandag 23 november, van 11:00 tot 11:45, de 3 grootste trends in recruitment van dit moment. Dat doet hij samen met samen met Intelligence Group-CEO Geert Jan Waasdorp. Inschrijven kun je hier.

Wie is Jaap Postma?

Bij de collega’s van Recruitment Tech stelde de nieuwe Mysolution-CEO Jaap Postma zich eerder dit jaar voor, in een korte video:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners