BVH/De PersoneelZaak failliet; maakt doorstart

Peter Boerman Op 26 maart 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 2087x gelezen
Deel dit artikel:
BVH/De PersoneelZaak failliet; maakt doorstart

BVH/de PersoneelZaak is begin deze maand failliet verklaard. Vrijwel meteen daarna is een doorstart gemaakt.

De Personeelzaak, tegenwoordig dochterbedrijf van BVH, was (of eigenlijk: is) een van de oudste bureaus in Nederland die volledig is gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Het bureau had tot oktober 2014 de Rijksoverheid als grote klant, voor wie de ontwikkeling en bewaking van het merk Werken voor Nederland werd verzorgd.

Doorstart

De rechtbank in Rotterdam verklaarde BVH/De PersoneelZaak op 3 maart failliet. Een week erna werd een doorstart bekend gemaakt. Op de site van het bureau staat nu nog een team van 15 mensen te zien, inclusief associate partners. Na de doorstart werken 7 mensen (exclusief de associates) in vaste dienst verder.

Rooskleurige toekomst

Tegen Adformatie zei ceo Jeroen Kaal dat het faillissement de enige manier was om onder de hoge kosten van het monumentale pand uit te komen, waarin het was gevestigd. ‘Nu we van onze hoge vaste lasten af zijn, gaan we een rooskleurige toekomst tegemoet.’

Reacties positief

Op Fonkonline was nog meer toelichting van Kaal te lezen: ‘Het faillissement is primair ingegeven door het huurcontract voor het veel te grote pand waar we nog voor 5 jaar aan vast zaten. Doordat onze werkzaamheden zich veel meer richting advies en minder in de uitvoering hebben ontwikkeld, zijn we de afgelopen jaren fors afgeslankt, maar we kregen niet de gelegenheid onze huisvesting daar op tijd op aan te passen. Ik ben blij dat we nu van een aantal zaken verlost zijn en heb de klanten op de hoogte gebracht van onze doorstart. De reacties waren zonder meer positief.’

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners