Cammio nu ook opengezet voor videosollicitaties van kandidaten

Peter Boerman Op 18 februari 2015
Gem. leestijd 2 min 1528x gelezen
Deel dit artikel:
Cammio nu ook opengezet voor videosollicitaties van kandidaten

Cammio, Europees platform voor videorecruitment, lanceert een gratis tool voor kandidaten om video-pitches op te nemen.

Met de tool, verkrijgbaar via cammio.com en howtovideointerview.com, wil Cammio sollicitanten ‘persoonlijkheid laten toevoegen aan het CV en hun sollicitatie’, aldus oprichter en ceo Walter Hueber. Recruiters kunnen ook een beperkt aantal kandidaten per maand uitnodigen om een video-pitch op te nemen als deel van een sollicitatieproces.

cammio 2

30 seconden

De tool geeft kandidaten de mogelijkheid een pitch van 30 seconden op te nemen. De pitch is vervolgens 30 dagen lang te zien, maximaal 100 keer. ‘Video helpt recruiters om een betere eerste indruk van kandidaten te krijgen’, aldus Hueber. ‘Kandidaten hebben nu een meer persoonlijke manier om hun interesse in een organisatie kenbaar te maken en tegelijk zich te onderscheiden van anderen.’

Visuele eerste indruk

‘Het is onze ambitie om kandidaten tot leven te laten komen met een visuele eerste indruk’, stelt Hueber. ‘We werken nu al met veel werkgevers met ons video-recruitmentplatform dat live interviews mogelijk maakt. Klanten kunnen hun pre-screening proces ermee verbeteren, net als hun efficiëntie van het hele recruitmentproces, en tegelijk een eersteklas candidate experience bieden. We denken dat onze video-pitch kandidaten zal helpen hun loopbaankansen te verbeteren.’

Ook via mobiel

cammio mobielEerder deze maand maakte Cammio ook al de eerste webbased video-interview applicatie ter wereld bekend. Kandidaten kunnen hiermee een video-interview via hun mobiel opnemen. Ook de video-pitch kan via mobiel worden opgenomen, in slechts een paar minuten.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners