Vacature OM maakt online de (boze) tongen los

Peter Boerman Op 28 december 2016
Gem. leestijd 2 min 1800x gelezen
Deel dit artikel:
Vacature OM maakt online de (boze) tongen los

Een nieuwe vacature van het Openbaar Ministerie krijgt ineens veel aandacht op internet. Waarom eigenlijk?

Het OM maakt wel vaker via Twitter zijn (vele) vacatures kenbaar. Op zich dus ook niet zo vreemd dat het weer gebeurde toen er officieel Officieren van Justitie (in opleiding) werden gezocht. Die hebben we ook nodig, nietwaar? En die kunnen dus ook maar beter goed opgeleid zijn.

Aanleiding om los te gaan

Maar voor GeenStijl is blijkbaar elke scheet die bij het OM naar buiten komt een aanleiding om eens helemaal los te gaan. En omdat het verder vrij nieuwsloze dagen zijn, wordt er van alles bijgehaald om het Openbaar Ministerie maar even door het slijk te halen (zie 1, 2, 3 en 4). Wel met op het laatst de oproep om toch vooral te ‘sollicitere’, om ‘van binnenuit’ het OM te kunnen verbeteren.

80 reacties

Zo zie je maar weer hoe zelfs een ‘simpele’ vacature-aankondiging al meteen politiek gevoelig kan zijn en aanleiding tot overkokende emoties. Liefst 80 reacties volgen het berichtje met de vrij onbegrijpelijke kop – and counting. Laten we zeggen: het is hiermee in elk geval een van de meest besproken vacatures van de maand geworden. En wie weet scheelt dat voor het OM weer in het aantal reacties.

De vacature

De vacature zelf is overigens vrij rechttoe-rechtaan. Het meest opvallende is nog dat kandidaten die een voorkeur hebben voor plaatsing in de regio Noord-Nederland of Limburg de voorkeur genieten in de selectieprocedure. Of zouden de fijnslijpers van GeenStijl daar ook al onterechte positieve discriminatie in zien?

om vacature officier van justitie

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners