Campagne voor personeel voor toeristenattractie #1 gestart

Peter Boerman Op 23 maart 2016
Gem. leestijd 2 min 1293x gelezen
Deel dit artikel:
Campagne voor personeel voor toeristenattractie #1 gestart

Jaarlijks stappen 3 miljoen mensen in een Amsterdamse rondvaartboot. Maar wie leidt en vaart al die mensen rond? Een open dag op 24 maart moet meer mensen enthousiast maken om schipper te worden.

Het toerisme in Amsterdams neemt elk jaar met zo’n 5 procent toe en naar verwachting blijft dat stijgen tot zo’n 23 miljoen toeristen in 2025. En heel veel van die mensen stappen elk jaar op een rondvaartboot, wat het toeristenattractie #1 in Nederland maakt. Schipper op zo’n rondvaartboot lijkt daarmee een behoorlijk zekere baan.

blue boat 3

Personeelstekort

Toch kampt de grootste toeristische attractie van Nederland, de Amsterdamse rondvaart, met een personeelstekort. Daarom organiseert Blue Boat Company op donderdag 24 maart, tijdens Wereldwaterdag, in samenwerking met het Nova College, een open dag voor mensen met interesse in beroepen op het water.

Papieren in 1 jaar

Wie na afloop van de dag enthousiast is, en tussen 20 en 60 jaar oud is, kan bij het Nova College in 1 jaar de nodige papieren halen en daarna direct als schipper aan de slag in de rondvaartbranche.

Blue Boat 2Water & Jobs

In Nederland vieren we ieder jaar op 24 maart Wereldwaterdag. Dit jaar luidt het thema: ‘Water & Jobs‘. Tijdens de open dag bij de Blue Boat Company kunnen jong en oud niet alleen zien hoe het is om werkzaam te zijn als schipper, maar ook als kelner of gids op een rondvaartboot.

foto: Diederik van der Laan

Rederij naar keuze

Het Nova College kent sinds 2008 een mbo-opleiding om schipper rondvaart te worden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te solliciteren op een vacature bij een rederij naar keuze. Na een selectieprocedure  doorlopen de leerlingen een intensief werk- en leertraject van negen maanden, waarbij ze onder meer ook een onderdeel gastheerschap krijgen. Eenmaal gediplomeerd krijgen zij een baan bij de rederij waar zij gedurende de opleiding zijn opgeleid tot schipper.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners