Campagne Rijksoverheid: Werken voor Nederland

Peter Boerman Op 15 april 2013
Gem. leestijd 2 min 3572x gelezen
Deel dit artikel:

Campagne Rijksoverheid: Werken voor Nederland Een land is nooit af. Dat is het thema van de film die de Rijksoverheid heeft gemaakt in het kader van de campagne Werken voor Nederland. De film zal in eerste instantie vooral te zien zijn op het online platform werkenvoornederland.nl, maar zal later ook voor andere wervingsdoeleinden worden ingezet.

Veel meer dan een vacaturesite

Werkenvoornederland.nl is nog steeds de vacaturesite van de Rijksoverheid. Maar het is inmiddels veel meer. De site is een online platform, waar verhalen van mensen van de Rijksoverheid centraal staan. Ze laten zien wat hun werk inhoudt en wat het boeiend maakt.

Frustrerend, maar eindeloos interessant

Als inleiding op al deze praktijkverhalen, laat de film zien wat werken voor Nederland zo bijzonder maakt. Nederland is voortdurend in beweging. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Iedere tijd kent nieuwe uitdagingen. En in Nederland gaan we daar op onze eigen manier mee om. We overleggen veel en wegen de belangen goed af. Maar als een besluit eenmaal genomen is, dan zijn we ook tot veel in staat. Die dynamiek maakt het werk – zeker voor mensen die in hun baan graag iets voor het algemeen belang willen doen – moeilijk, maar ook enorm uitdagend. Of zoals in de film letterlijk wordt gezegd: “Een land is nooit af. Dat maakt werken voor Nederland soms zo ontzettend moeilijk. Af en toe zelfs frustrerend. En tegelijkertijd zo eindeloos interessant.”

Het juiste gevoel

De film komt online op het moment dat de externe werving van de Rijksoverheid in de breedte al twee jaar op een laag niveau staat. Er staan op dit moment 56 vacatures online, in vergelijking met voorgaande jaren is het totaal aantal vacatures gemiddeld nog steeds zeer laag. Voor sommige groepen wordt er wel extern geworven, en de film moet bij hen zorgen voor het juiste gevoel over werken voor Nederland.

Traineeprogramma’s

Op dit moment loopt de inschrijving voor verschillende traineeprogramma’s. Economen, ingenieurs, bestuurskundigen en andere bijna of net afgestudeerde academici krijgen de kans om te laten zien wat ze waard zijn. Hun werkplek kan behoorlijk variëren, want 11 ministeries, tientallen diensten (zoals Belastingdienst en Rijkswaterstaat) en verschillende Hoge Colleges van Staat (zoals de Raad van State) vallen onder de noemer Rijksoverheid.

De film werd in opdracht van ECO&P gemaakt door de PersoneelZaak.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners