Campagne van de week: hoe Securitas nog dit jaar 1.800 vacatures wil vervullen

Peter Boerman Op 26 maart 2019
Gem. leestijd 2 min 1162x gelezen
Deel dit artikel:
Campagne van de week: hoe Securitas nog dit jaar 1.800 vacatures wil vervullen

Inspireren, verleiden en activeren. Dat zijn de kernwoorden van de nieuwe arbeidsmarktcampagne van Securitas. Het beveiligingsbedrijf wil daarmee nog dit jaar in Nederland maar liefst 1.800 vacatures vervullen.

Veruit het grootste deel van al die vacatures, zo’n 1.500, zal betrekking hebben op beveiligers. Daar is dan ook fors vraag naar. De vernieuwde website WerkenbijSecuritas moet die vraag in goede banen leiden. Maar er zijn op de site ook vacatures te vinden voor bijvoorbeeld receptionisten of meer technische profielen.

Niet alleen mensen met beveiligingsdiploma

Naast een overzicht van openstaande vacatures biedt het vernieuwde platform ook een uitgebreide kijk in de wereld van onder andere het beveiligen. Dat heeft ook te maken met een veranderende wervingsbehoefte, vertelde algemeen directeur Peter Schollmann recent bij BNR. Vroeger zocht het bedrijf eigenlijk alleen naar mensen met een diploma op het gebied van beveiliging. Maar die markt is bijna helemaal opgedroogd. Nu doet Securitas daarom bij sollicitanten vooral een appel op de bijdrage die ze willen leveren aan een veiliger samenleving. Daardoor trekt het bedrijf nu ook grote groepen mensen aan die nu nog niet in het beveiligingsvak zitten, maar die ze wel zelf kunnen opleiden.

Volop scholingstrajecten

Samen met bekende opleidingsinstituten leidt Securitas nieuwe medewerkers zelf op. Door de enorme groei dit jaar opende het bedrijf deze maand een extra opleidingslocatie om alle beveiligingsmedewerkers in spe inhouse te kunnen opleiden. Securitas is daardoor een van de grootste private opleiders van Nederland aan het worden. ‘In de huidige, krappe arbeidsmarkt, waar een potentiële beveiliger kan kiezen uit 5 banen, ben ik er trots op dat zoveel beveiligers kiezen voor een job bij Securitas’, zegt Schollmann. ‘Zodoende kunnen wij blijvend een goede combinatie maken van mensen, kennis en techniek. Ook kunnen wij zo de ideale veiligheidsbalans bieden aan onze klanten.’

securitas 5a

Dat Securitas nu alweer met een nieuwe vacaturesite komt is overigens best opvallend. Nog maar een paar maanden geleden stond het bedrijf op het podium bij het Recruitment Tech Event, om daar over de continue inspanningen te vertellen. Ook won Securitas recent de Out of the Box Recruiter‘-Award van RecruitNow voor de creatieve wervingscampagne voor beveiligers die in 2018 werd gelanceerd.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners