Campagne van de week: hoe Topaz het hele leven laat tellen – en medewerkers zelfs onderdak biedt

Het hele leven telt, zeggen ze bij de Leidse zorgorganisatie Topaz. En dat gaat zelfs zover dat ze nieuwe medewerkers nu ook een woning in het centrum van de stad kunnen aanbieden.

Peter Boerman Op 27 augustus 2019
Gem. leestijd 3 min 723x gelezen
Deel dit artikel:
Campagne van de week: hoe Topaz het hele leven laat tellen – en medewerkers zelfs onderdak biedt

Eens was ze een van de eerste vrouwelijke autocoureurs van Nederland. Nu is mevrouw Van Dieten een van de cliënten van de Leidse zorgorganisatie Topaz, en een van de vele gezichten die centraal staan in de in juni gestarte wervingscampagne. Naast onder meer een profvoetballer, kok, winkelvrouw, drogist, bibliothecaris, gemeenteambtenaar en conciërge.

‘We zoeken mensen die willen helpen het leven dat ze nog vóór zich hebben zo mooi mogelijk te maken.’

Al in februari werd ervoor gefilmd, en in juni ging hij al live. ‘We beseffen dat iemand voor wie we zorgen al een heel leven achter de rug heeft en dat leven naar ons meeneemt’, aldus de initiatiefnemers. ‘Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat voor werk iemand vroeger gedaan heeft. De voormalige beroepen van bewoners vormen dan ook het uitgangspunt van de campagne. En we zoeken verzorgenden en verpleegkundigen die willen helpen om het leven dat ze nog vóór zich hebben zo mooi mogelijk te maken.’

Het hele leven telt

Centrale thema van de wervingscampagne is: ‘het hele leven telt’, niet toevallig ook het nieuwe motto van de hele zorgorganisatie. De afgelopen maanden waren op verschillende plekken in de regio Leiden al posters te zien rondom de campagne, waaraan zowel bewoners als medewerkers hebben meegewerkt (zoals op de foto hieronder het weekendteam van revalidatiehotel Topaz Revitel). Op de posters stonden niet de bewoners centraal, maar werd gewerkt met spitsvondige teksten.

topaz

Nu ook een studio erbij

De komende tijd kan de zorgorganisatie nog iets extra’s in de wervingsstrijd gooien. En niet iets onbelangrijks, namelijk: een woning in het centrum van Leiden. Topaz beschikt over voormalig verzorgingshuis Groenhoven, dat al enige tijd leeg stond. Toen het tegelijk zo moeilijk bleek om voldoende personeel te werven, ontstond het idee van ‘Bed & Baan‘, waarbij verzorgenden en verpleegkundigen dus niet alleen een baan krijgen aangeboden, maar tegelijk een betaalbare studio.

De verhuur van de studio’s start per oktober 2019, en huren variëren van 300 tot 420 euro.

De verhuur van de studio’s start per oktober 2019, en is toegankelijk voor iedereen die door de proeftijd heen komt. Huren variëren van 300 tot 420 euro, waar nog wel servicekosten bij komen. Topaz gaat eerst de volledige tweede en derde etage verhuren aan medewerkers, de begane grond en eerste etage zijn (voorlopig) nog bedoeld voor bewoners, als wissellocatie tijdens de verbouwing van andere locaties. Een aantal studio’s is ook gereserveerd voor studenten vanuit de opleiding Radicale Vernieuwing Waarde-vol onderwijs, het vernieuwende leer-werktraject waarin Topaz samenwerkt met ActiVite, DSV Verzorgd Leven, mboRijnland en LOI Hogeschool. Op de langere termijn is het de bedoeling om alle 87 appartementen van Groenhoven voor medewerkerhuisvesting in te zetten.

En o ja, ze zoeken trouwens ook nog een recruiter

Een paar van de posters die in (de omgeving van) Leiden te zien waren:

En in de bushokjes:

Of deze:

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners