Home Campagnes Campagne van de week: zelfs Polaroid zoekt weer volop naar een klik

Campagne van de week: zelfs Polaroid zoekt weer volop naar een klik

301 keer
0
polaroid

Polaroid-foto’s: wie is er niet groot mee geworden? Ook in het tijdperk van digitale fotografie is er blijkbaar nog zoveel vraag naar dat er nu ook weer dringend mensen voor gezocht worden.

Een groep gepassioneerde oud-medewerkers begon in 2009 met ‘The impossible project’. Na het stoppen van de productie van de instant-600films geloofden zij in ‘het onmogelijke’. En zie, nu 10 jaar later, is de instantfilm weer in en groeit Polaroid Originals als kool. Op de productielocatie in Enschede zijn dit jaar 30 mensen extra nodig. Het bedrijf zoekt met name naar operators, monteurs en engineers. Reden waarom vorige week onder meer een wervingsavond (op uitnodiging) werd gehouden.

Volop geadverteerd

Voor de wervingscampagne wordt volop geadverteerd, onder andere op sociale media en in de krant. Ook zijn aan het bedrijfspand grote spandoeken opgehangen: ‘We’re hiring!‘.

Het afgelopen jaar heeft Polaroid Originals een recordgroei doorgemaakt. De instant-filmfabriek in Enschede voldeed afgelopen jaar aan de doelstelling van verdubbeling. Het afgelopen jaar introduceerde het bedrijf bovendien een verschoven dienst, waardoor de machines nu elke dag liefst 12,5 uur kunnen draaien. Dit jaar moet de productielocatie in Enschede deze groei ook aankunnen, onder meer met meer productielijnen. Daarnaast gaat het bedrijf nieuwe verpakkingslijnen plaatsen.

Polaroid, sinds 2017

Polaroid Originals werd officieel gelanceerd op 13 september 2017, de tachtigste verjaardag van het originele Polaroid. Het bedrijf maakt niet alleen instantfilms, maar knapt ook vintage camera’s op, zodat ze zo goed als nieuw zijn. En ze ontwikkelden onder meer ook de OneStep 2, een nieuwe, analoge direct-klaar-camera ‘voor het moderne tijdperk, dat een klassiek design met hedendaagse stijl mengt’.

polaroid were hiring

De wervingsavond was een succes

De open avond bij Polaroid Originals was ‘een rechtstreeks succes’, aldus HR-officer José Tjonk. Er waren meer dan 135 aanmeldingen; 35 sollicitanten werden uitgenodigd. Zij werden rondgeleid langs de machines en hielden gesprekken met mensen van de afdelingen die personeel zoeken. ‘Zo werden de operators warm gemaakt voor het werk met de unieke Polaroid-machines’, vertelt Tjonk. ‘Potentiële quality engineers leidden we rond op hun werkgebied en de monteurs kregen te horen wat het betekent als je bij Polaroid Originals in dienst komt. De aanwezige kandidaten waren onder de indruk over de sfeer en werkzaamheden hier. En wij zijn zeer trots met de grote belangstelling. We hopen op deze manier een aantal van de vacatures te kunnen invullen. Er zaten ieder geval een aantal zeer goede kandidaten bij die bij Polaroid passen, en met wie dus de komende weken vervolggesprekken plaatsvinden.’

open avond polaroid originals
Impressie van de open avond bij Polaroid Originals

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here