Carerix komt met tool waar kandidaten continu feedback kunnen geven

Werf& gastredacteur Op 10 juni 2017
Gem. leestijd < 1 minuut 950x gelezen
Deel dit artikel:
Carerix komt met tool waar kandidaten continu feedback kunnen geven

Carerix heeft zijn dienstverlening uitgebreid met een feedbacktool. Kandidaten kunnen nu op slechts één pagina en met één simpele druk op de knop hun feedback geven.

De softwaretoepassing is ontwikkeld door het van origine Amsterdamse Starred, en wordt aangeboden als SaaS-dienst. Met de integratie heeft Carerix op elk gewenst moment een realtime inzicht in de candidate journey. “Respondenten hebben steeds minder zin om ellenlange vragenlijsten in te vullen, terwijl deze feedback voor recruiters wel waardevolle informatie is”, aldus Mark Berendsen, managing director bij Starred. “Met onze toepassing wordt feedback weer leuk.”

Kandidaat centraal

Kandidaten ontvangen een persoonlijke uitnodigingsmail waaraan specifieke kenmerken kunnen worden toegevoegd zoals registratiedatum en aanhef. De vragenlijst neemt slechts één pagina in beslag (met de verzendknop duidelijk in beeld).

Nog weinig gemeten

Kandidaatervaringen worden nog relatief weinig gemeten in de HR- en recruitmentsector, volgens Berendsen. ”Terwijl het zo belangrijk is goed van de kandidaat te leren. Onze tool gaat uit van de kandidaat. Dat leidt vanzelf tot een hogere respons en een beter kandidaatinzicht. Kandidaten hebben het gevoel dat naar hen wordt geluisterd.”

Ook in Londen

Starred is opgericht in 2012 door Lars van Wieren. Inmiddels heeft Starred 18 medewerkers in dienst die zich vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam toeleggen op support en ontwikkeling. Vanuit een tweede vestiging in Londen wordt de internationale markt bediend. De samenwerking tussen Starred en Carerix is ontstaan vanuit een case bij een gemeenschappelijke klant. Mark Berendsen: “Zij waren zo enthousiast dat ze vroegen of we een koppeling met Carerix konden realiseren.”

Deel dit artikel:

Onze partners Bekijk alle partners