Catawiki zoekt 300 nieuwe medewerkers via speeddate

Peter Boerman Op 21 maart 2016
Gem. leestijd 2 min 2144x gelezen
Deel dit artikel:
Catawiki zoekt 300 nieuwe medewerkers via speeddate

Online veilinghuis Catawiki wil dit jaar bijna verdubbelen. Om van de 400 medewerkers nu naar 700 straks te groeien, gaat het snelstgroeiende bedrijf van Europa eind deze maand speeddaten met kandidaten in Assen en Amsterdam.

De mensen die daar een speeddate krijgen, moeten het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans of Italiaans perfect machtig zijn, of Portugees, Russisch, Pools, Deens, Noors of Zweeds spreken, omdat het online veilinghuis ook in landen als Polen, Zweden en Denemarken vestigingen wil openen.

Van Assen tot Rome

Catawiki zit inmiddels al in Assen, Amsterdam, Berlijn, Parijs, Londen, Madrid en Rome. Het personeelsbestand groeide het laatste half jaar al met 200 mensen. De huidige vacatures betreffen niet alleen de altijd lastig te vinden programmeurs, maar het gaat bijvoorbeeld ook om grote aantallen klantenservicemedewerkers.catawiki2

50 nieuwe medewerkers per maand

‘Momenteel starten bij ons soms wel 50 nieuwe werknemers per maand, maar de groei in het aantal verkochte veilingkavels, nu al 30.000 per week, is zo groot dat onze klantenserviceteams doorlopend veel mensen nodig hebben”, aldus Sandra Kinds, hr-manager bij Catawiki, dat 12 miljoen internationale bezoekers per maand telt.

Speeddatesessies

Naast een e-mailhelpdesk opende Catawiki onlangs ook een telefonische helpdesk waar gebruikers van de site in 6 verschillende talen terecht kunnen met vragen. Om snel medewerkers te vinden organiseert het online veilinghuis op 31 maart ‘speeddate’-sessies op de kantoren in Amsterdam en Assen.

Samen wereld veroveren

In een gesprek van een kwartier proberen Catawiki-werknemers dan de kandidaten op informele manier beter te leren kennen en te achterhalen of er een ‘klik’ is. Mensen kunnen zich tot 25 maart opgeven voor de speeddates. ‘We hopen dat we met deze speeddates mensen kunnen overtuigen om samen met ons de wereld te veroveren’, zegt Kinds.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners