IT'ers slaan terug met chatbot tegen mails van opdringerige recruiters

Peter Boerman Op 19 november 2018 Gem. leestijd 2 min2410x gelezen
Deel dit artikel:
IT'ers slaan terug met chatbot tegen mails van opdringerige recruiters

Veel IT’ers worden gek van de opdringerige mailtjes van recruiters. Reply.id heeft daarop een antwoord gemaakt: een chatbot die hen beschermt tegen de meest irrelevante verzoeken.

Ze noemen het zelf een ‘AI Gmail-responder‘: het slimme filter dat alle mailtjes leest die een IT’er binnenkrijgt en op basis van de informatie die daarin staat de mailtjes van recruiters meteen in een aparte e-mail-map ‘Job Proposals‘ doet belanden. Komt een mailtje in die map terecht, dan krijgt de verzender automatisch antwoord, met een mailtje met een linkje daarin.

Welke vaardigheden zijn nodig?

De recruiter die de link opent, komt vervolgens in contact met een ‘persoonlijke chatbot’ van de IT’er. Die chatbot vraagt vervolgens de recruiter om wat voor baan het gaat, waar de baan is, hoeveel je er kunt verdienen, en vooral belangrijk: welke vaardigheden nodig zijn.

Bij de skills-vraag schijnt het nogal eens mis te gaan bij de benadering van IT’ers

Daar schijnt het namelijk nogal eens mis te gaan bij IT’ers: een Ruby-developer krijgt bijvoorbeeld honderden – soms best opdringerige – mailtjes per jaar met vacatures voor C++, businessanalisten, of front-end development. ‘En dat is ongeveer net zoiets als je een leraar Geschiedenis vraagt om ook maar even Scheikunde te geven’, schrijft Panic at Recruitment.

Sterren geven de match aan

Heeft de recruiter alle vragen van de chatbot doorlopen, dan matcht het algoritme de antwoorden met het eerder ingevoerde profiel van de kandidaat. Die krijgt vervolgens in zijn mailbox – op basis van een aantal sterren – te zien welke banen het meest bij hem of haar zouden passen. Als hij natuurlijk al besluit dat het interessant zou kunnen zijn om de map ‘Job Proposals‘ ├╝berhaupt een keer te bekijken…

Bekijk de video:

Lees ook:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Managing Director bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Brockmeyer
Bullhorn
Cammio
Carerix
Compagnon
EN HR solutions
HROffice
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Macknificent
Maximum
Nr29
Recruiters United
RecruitNow
Saba Lumesse
Steam
Talmark
Vakmedianet

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.