Chef Klantgeluk: aparte functie, aparte sollicitatieprocedure

Peter Boerman Op 25 februari 2015
Gem. leestijd 2 min 2816x gelezen
Deel dit artikel:
Chef Klantgeluk: aparte functie, aparte sollicitatieprocedure

Als je een Chef Klantgeluk zoekt, wie kun je dan het beste de selectie laten doen? Juist ja, de klant.

Precies dat is wat ze gedaan hebben bij Eneco. En dus mochten de drie laatst overgebleven kandidaten voor de nieuwe functie Chef Klantgeluk zich presenteren aan een groep klanten in Eneco’s auditorium, en mochten ze bij een klant hun laatste sollicitatiegesprek voeren. Dat gebeurde onder meer bij Kaasboerderij Schep, een autodealer en bij kweker Wooning Orchids. Twee vrouwen, één man, redden het tot het laatste deel van de procedure. De laatste, Bart van Dorp, werd de gelukkige. En gelukkig is hij, zo schrijft hij. Al moeten zijn kinderen de overstap van De Efteling naar een energiebedrijf nog een beetje verwerken…

Nogal verdeelde reacties

Op de functie zelf werd op Twitter overigens – laten we zeggen –  nogal verdeeld gereageerd.


Eneco is overigens zeker niet het eerste bedrijf dat iets wil met mensen die zich alleen bezighouden met ‘klantgeluk’ (zie voorbeelden van concullega Pure Energie of Voys, waar ze een heel ‘team klantgeluk’ hebben). Maar opvallend is het natuurlijk wel, zo blijkt ook uit de vele Twitter-reacties, en de berichtgeving op sites als Das Kapital, waar overigens ook weer flink op wordt gereageerd.

Maar wat je er ook van moge denken, die sollicitatieprocedure, dat is natuurlijk wel een bijzondere… En dat we zelfs de afgewezen kandidaten in beeld krijgen, dat zien we ook niet vaak. En ook al blijven ze anoniem, dat is ook van alle betrokkenen natuurlijk wel lef hebben.

Ook een bijzondere selectieprocedure gezien? Mail het ons! 

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners