Cliënt speelt weer hoofdrol in nieuwe campagne Amerpoort

Peter Boerman Op 01 juni 2015
Gem. leestijd 3 min 2113x gelezen
Deel dit artikel:
Cliënt speelt weer hoofdrol in nieuwe campagne Amerpoort

Zorgorganisatie Amerpoort grijpt voor zijn nieuwe arbeidsmarktcampagne terug op een beproefd recept: een cliënt in de hoofdrol.

In de vorige arbeidsmarktcampagnes van zorgorganisatie Amerpoort (zie het voorbeeld hieronder) speelde ook altijd een cliënt een hoofdrol, wat de organisatie destijds veel waardering en erkenning opleverde.

amerpoort oud

Zichtbaar zijn

In de nieuwe campagne, maandag 1 juni gelanceerd, compleet met een nieuwe werken-bij-site, is dat principe overeind gebleven. ‘We willen zichtbaar zijn en blijven op de arbeidsmarkt, ons als aantrekkelijke werkgever profileren en potentiële medewerkers – die bij ons passen – verleiden om te solliciteren’, verklaart Simone Meijer, directeur P&O, het initiatief van de nieuwe campagne.

amerpoort beeld campagne

 

Speel jij de hoofdrol?

Drager van de campagne is de zin: ‘Speel jij de hoofdrol in zijn (of haar) werkelijkheid?’. Aan de hand van een serie filmpjes kan de kijker zich afvragen of de ‘rol’ en de ‘set’ van Amerpoort bij hem of haar past voordat hij of zij gaat solliciteren: welke rol wil jij spelen, past die rol je? Kun je een hoofdrol vervullen in het leven van cliënten, mensen met een verstandelijke beperking?

The making of

Het idee van het maken van een ‘film’ verbindt de onderdelen van de campagne; ‘The making of’. ‘Hierdoor leggen we de nadruk op de werkelijkheid’, zegt Meijer. ‘We gebruiken elementen zoals een filmklapper, rode loper, spotlight en Oscar en teksten die daarbij aansluiten.’

amerpoort filmpjes

Eerste filmpje online

Bij het live gaan van de site staat het eerste filmpje online; de eerste in wat een reeks belooft te worden. De filmpjes fungeren als een soort ‘trailers’ van de werkelijkheid met snel doorlopende scènes die een beeld schetsen van een dag uit het leven van een cliënt en een medewerker. Ieder filmpje heeft een andere pay-off.

Met name social media

Amerpoort kiest voor een sobere introductie van de arbeidsmarktcampagne. Dat past in deze tijd van veel veranderingen en mobiliteit in de zorgsector, aldus Meijer. De campagne wordt met name via social media uitgezet. ‘We hebben er bewust voor gekozen om met kleine, creatieve partijen te werken. Het concept en de uitwerking van de arbeidsmarktcampagne is het resultaat van de samenwerking met PRSS Films, WAT Ontwerpers, tekstschrijver Bert van der Kruk en fotograaf Jeroen Dietz.’

amerpoort nieuw logoKracht en beweging

Met de lancering van de vernieuwde site(s) (deze en deze) wordt ook het nieuwe logo (rechts) en de aangepaste huisstijl van de zorgorganisatie geïntroduceerd. Bestuurder Paul Willems: ‘Onze nieuwe visie ‘Buitenste Binnen’ vraagt om andere communicatie en bijpassende uitstraling. Het vorige logo is geïntroduceerd op 1 januari 2004. We zijn nu ruim 10 jaar verder en merken dat het logo niet meer past in deze tijd. Het nieuwe logo straalt kracht, beweging en diversiteit uit én is eigentijds.’

Meer campagnes?

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners