De cost-per-hire ligt in Amerika nog steeds boven de 4 mille

Peter Boerman Op 17 augustus 2016
Gem. leestijd 2 min 749x gelezen
Deel dit artikel:
De cost-per-hire ligt in Amerika nog steeds boven de 4 mille

In Amerika kost het bedrijven gemiddeld 4.129 dollar om een vacature in te vullen. Voor die ene hire is dan ook nog eens gemiddeld 42 dagen nodig.

Die cost-per-hire en time-to-fill blijken uit recent onderzoek van de Society for Human Resource Management (SHRM), het zogeheten Human Capital Benchmarking Report.

Jaarlijks verloop: 19 procent

Volgens het onderzoek blijven Amerikanen gemiddeld 8 jaar in dienst bij een werkgever, is het jaarlijkse verloop gemiddeld 19 procent en het onvrijwillige verloop 8 procent. Cijfers die over de afgelopen jaren opmerkelijk stabiel zijn, aldus SHRM, na ruim 2.000 mensen te hebben ondervraagd.

shrm data cost per hire

Kleine nuance

Een kleine nuance is overigens wel op zijn plaats. Het gaat om gemiddelden, waarbij de uitschieters behoorlijk bepalend zijn. De mediane cost-per-hire (waarbij 50 procent méér per hire uitgeeft, en 50% minder) is 2.000 euro, en de mediane time-to-fill is 30 dagen. Niettemin, nog steeds behoorlijk schrikbarende cijfers. Dat vindt bijvoorbeeld ook Michael Breslend, die er meteen maar een pleidooi uit concludeert om meer met selectie- en uitzendbureaus te gaan werken.

In Nederland niet zoveel anders

Hoe de cijfers in Nederland op dit moment liggen, is niet bekend. Het laatste onderzoek van de Intelligence Group hierover stamt alweer uit 2013. Dat was een tijd dat onze arbeidsmarkt er nog best anders uitzag. De cijfers weken toen echter nauwelijks af van de huidige Amerikaanse.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners