Cubiks en Recrout slaan handen ineen voor recruitment innovatie. (Recrout)

Peter Boerman Op 29 april 2016 Gem. leestijd 3 min1003x gelezen
Deel dit artikel:
Cubiks en Recrout slaan handen ineen voor recruitment innovatie. (Recrout)

Cubiks en Recrout bevestigen met samenwerking dat data gedreven recruitment niet langer een buzzword is. Lees de hele case van Recrout die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards.

Case Recrout

Omschrijving van de case

Het cv heeft zijn langste tijd gehad als primaire selectie middel, zeker bij de jongere doelgroepen. Aspecten als persoonlijkheid, aanwezige talenten en fit met bedrijfscultuur worden steeds belangrijker en prominenter binnen het recruitment en selectie proces.

Recrout is een online recruitment platform waarop werkzoekenden en werkgevers met elkaar worden gematcht op basis van zogenaamde soft-skills met behulp van psychometrische tools. Dit zijn bijvoorbeeld competenties of gedragskenmerken. Zaken die niet tastbaar zijn maar vaak wel doorslaggevend voor het succesvol functioneren van nieuwe medewerkers.

Recrout zocht in 2015 een partner om de betrouwbaarheid van de assessment data te waarborgen en vond in Cubiks een ideale partner met decennia aan ervaring en een gerenommeerde naam binnen de HR wereld met breed portfolio aan online assessment instrumenten zoals de PAPI3.

Middels intensieve samenwerking zijn de algoritmes van Recrout aanzienlijk verbeterd en is de kandidaat beleving voor onze kandidaten beter geworden.

screen_details1

Wat was de impact van de case?

Wij zien de trend van het gebruik van psychometrische instrumenten bij de selectie van nieuwe medewerkers als een ontwikkeling die de komende jaren een enorme toevlucht zal nemen. Mede door initiatieven als Recrout en de samenwerking met Cubiks wordt deze ontwikkeling voortgedreven. De samenwerking tussen gevestigde partijen en jonge en flexibele organisaties getuigen van visie en durf binnen de relatief conservatieve HR wereld.

De samenwerking tussen Cubiks en Recrout moet uiteindelijk leiden tot een betere kandidaat beleving voor de kandidaten op Recrout, betere algoritmes voor de klant en meer service m.b.t. de psychologische kant van onze dienstverlening dankzij de samenwerking met een gespecialiseerd organisatie als Cubiks.

Alles met het doel om met behulp van slimme data de ‘quality per hire’ bij organisaties te verhogen, kostbare uren te besparen en de efficiency van het recruitment proces te verbeteren.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

De recruitment markt is al een tijd toe aan vernieuwing. Zowel werkgevers als kandidaten vinden huidige recruitment en selectie methoden niet afdoende meer. Het bedienen van zowel kandidaat als werkgever op een geautomatiseerde manier en daarbij zorgen voor de meest duurzame match is een enorm ingewikkeld proces.

Wij geloven dat we met de intelligente data van Cubiks en de slimme software van Recrout een stap in de goede richting zetten tot het verfijnen van een uiterst complex proces als het recruitment en selectie proces.

Mensen de tools aanreiken om ze te helpen op basis van hun unieke persoonlijkheidsprofiel te ontdekken binnen welke functie of organisatie zij de meeste kans op succes hebben is een bijzonder mooie uitdaging om deel van uit te mogen maken.

De award zou een mooie bevestiging zijn van ons geloof in talent en ons ongeloof in CV’s.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Jouko Van Aggelen
Tessa Te Kaat
Roel Obdam
Karim Akhlal

Ook kans maken op een Werf& Award?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 29 april 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
OTYS
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
YOBZ