Daling vacatures november

Redactie Op 11 december 2012
Gem. leestijd 2 min 2267x gelezen
Deel dit artikel:

Het aantal unieke vacatures is in de afgelopen 3 maanden met 5,1% gedaald ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures. Een sterke daling in november is verantwoordelijk voor dit resultaat.

Aantal unieke vacatures september – november

Gekeken naar het aantal vacatures over de afzonderlijke maanden, is het grootste verschil zichtbaar in november. Ten opzichte van de maand ervoor toont november een daling van 7%. Over de jaren heen, is ook een grote uiteenloop zichtbaar. Het vacaturevolume in november 2011 lag 28% hoger dan in 2010. In 2012 daalde het volume met 15%, maar ligt nog steeds 9% boven het niveau in 2010.

Aantal unieke vacatures geplaatst in de maanden september, oktober en november van 2010, 2011 en 2012. Bron: Jobfeed Analytics

Top 10 werkgevers en intermediairs

Jobfeed toont de top 10 van werkgevers en intermediairs op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in de afgelopen drie maanden.

Directe werkgevers Intermediairs
PostNL (7) Randstad (1)
Rabobank (1) Start People (2)
Cofely (4) Tempo-Team (3)
KPN (22) Adecco (4)
Jumbo Supermarkten (8) Creyf’s Uitzendbureau (5)
ABN AMRO (9) StudentenWerk (7)
Laurens (15) Olympia uitzendbureau (6)
Sogeti (25) Unique Uitzendburo (9)
Sandd (10) Experis (13)
Alliander (3) Zorgwerk (8)

Top 10 adverteerders: directe werkgevers en intermediairs. Gerangschikt naar aantal unieke vacatures in de periode sept ’12 – nov ’12 (jun ’12 – aug ’12). Bron: Jobfeed

Intermediairs
In de top 10 van uitzend- en werving & selectiebureaus is relatief weinig veranderd. Experis is de top 10 binnengekomen, ten koste van Manpower, die naar plek 11 is verschoven. De top 4 is onveranderd, ondanks dat ze allen een daling in het aantal vacatures laten zien.

Directe werkgevers
In deze lijst vallen PostNL, KPN en Sogeti op als sterke stijgers. Aan de andere zijde is het aantal vacatures van Media Markt, AkzoNobel en Detailresult Groep gedaald en zijn deze bedrijven verdwenen uit de top 10 werkgevers met meeste vacatures.

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

De cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 58.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, softwareleverancier van meertalige cv parsing en semantische Search & Match-oplossingen.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners