Data driven vacatureteksten door Voor Tekst en Intelligence Group [adv]

Peter Boerman Op 02 maart 2015
Gem. leestijd 3 min 1571x gelezen
Deel dit artikel:
Data driven vacatureteksten door Voor Tekst en Intelligence Group [adv]

Wat zijn op dit moment kritische wervingsfactoren voor je doelgroep? Hoe zorg je dat je doelgroep in beweging komt? Wat zijn de meest gewenste arbeidsvoorwaarden? Voor goede arbeidsmarktcommunicatie zijn de antwoorden op deze vragen onmisbaar. Daarom is Voor Tekst, het tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie, een samenwerking aangegaan met onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group.

Wervingsadviezen

Bij diverse vormen van arbeidsmarktcommunicatie maken de tekstschrijvers van Voor Tekst gebruik van de wervingsadviezen van Wervingswereld.nl. Wervingswereld is een product van Intelligence Group. De adviezen zijn gebaseerd op het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO). De wervingsadviezen geven onder andere een up-to-date inzicht in de beweegmotieven en pullfactoren van de doelgroep. De tekstschrijvers van Voor Tekst vertalen deze factoren in arbeidsmarktcommunicatie zoals vacatureteksten en teksten voor werkenbij-websites om zo de communicatie te optimaliseren.

Praktijkvoorbeeld

Een IT’er met 3 tot 5 jaar werkervaring en hbo-/wo-werk-en-denkniveau is zeer gewild en tegelijkertijd schaars op de huidige arbeidsmarkt. Een wervingsadvies van Wervingswereld brengt in beeld dat flexibele werktijden voor deze doelgroep erg aantrekkelijk zijn en daarom een onmisbare secundaire arbeidsvoorwaarde in een wervende vacaturetekst. Kijkend naar een verzorgende op mbo-/hbo-werk-en-denk-niveau blijkt dat het beter is om de reiskostenvergoeding hoog op het lijstje van arbeidsvoorwaarden te vermelden.

In de huid van de doelgroep

Voor Tekst Nicol Tadema‘Actueel inzicht in de pullfactoren, beweegredenen maar zeker ook de hobby’s en interesses van de verschillende doelgroepen maken het mogelijk om nog verder in de huid te kruipen van de doelgroep van onze opdrachtgevers’, zo vertelt Nicol Tadema, eigenaar en tekstschrijver van Voor Tekst. De samenwerking met de Intelligence Group zien we dan ook echt als een verrijking van onze dienstverlening voor corporates, intermediairs en jobmarketeers’.

IG Geert Jan Waasdorp‘De sleutel van goede arbeidsmarktcommunicatie en recruitment is gelegen in het verleiden van de doelgroep. Dat kun je alleen doen door je goed in te leven en de juiste snaar te raken. Het gaat om de toon van de boodschap en de inhoud van de tekst. De sleutel van wervingssucces is een goede wervingstekst.‘ aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter en CEO Intelligence Group.

Tijdelijk 10 % korting op de Beste Vacaturetekst

Om het samenwerkingsverband tussen Voor Tekst en Intelligence Group te vieren, is er een speciale actie: wie vóór 15 april aanstaande een Beste Vacaturetekst laat schrijven door Voor Tekst profiteert van 10 % korting. Een Beste Vacaturetekst is een vertaling van een functieprofiel naar een wervende vacaturetekst, inclusief een wervingsadvies (t.w.v. € 250,-) van Wervingswereld / Intelligence Group. De 10 % korting betekent dat de vacaturetekst + wervingsadvies € 360,- kost in plaats van de gebruikelijke € 400,-.

Meer informatie over de actie: www.voortekst.nl/actie-ig.

Over Voor Tekst

Vologo_voortekst_new-01or Tekst is een tekstbureau gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor arbeidsmarktcommunicatie. Hierbij valt te denken aan vacatureteksten, websiteteksten voor werkenbij-sites en e-mailtemplates. Met de doelgroep als uitgangspunt worden authentieke en aansprekende teksten geschreven. Ook optimalisatie van teksten voor de vindbaarheid door zoekmachines is bij onze tekstschrijvers in goede handen. Voor Tekst bestaat sinds 2011 en werkt hoofdzakelijk voor corporate organisaties, intermediairs en jobmarketeers.

Over Intelligence Group

IG! wil een bijdrLogo IGage leveren aan het verkleinen van de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Wij willen nationaal en internationaal, toonaangevend en normbepalend te zijn op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. We willen daarmee werkgevers helpen effectiever en efficiënter te werven en werknemers helpen hun positie op de markt te verbeteren.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners