Werknemers oordelen: dit zijn de 25 beste werkgevers van Nederland

Peter Boerman Op 06 november 2018 Gem. leestijd 2 min4416x gelezen
Deel dit artikel:
Werknemers oordelen: dit zijn de 25 beste werkgevers van Nederland

Social Deal, CoolCat en VluchtelingenWerk zijn de beste werkgevers van Nederland, aldus onderzoek van Indeed. 

De vacaturesite analyseerde voor het zogeheten ‘Top-Rated Workplaces’-onderzoek duizenden reviews die voormalige en huidige medewerkers over hun werkgever achterlaten op de individuele bedrijfspagina’s op Indeed.nl. Na de top-3 komen enkele grote organisaties als Rabobank, ING, KLM en de gemeente Amsterdam. Dit is de totale top-25 die uit alle oordelen van werknemers in het onderzoek naar voren komt: indeed beste werkgevers

Indeed stelde de top-25 samen op basis van management, compensatie/ arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, werk-privébalans en bedrijfscultuur. Social Deal scoorde volgens hun eigen medewerkers in alle categorieën gemiddeld het hoogst. Uit de reviews kwam naar voren dat de bedrijfscultuur met een 5 uit 5 het hoogste gewaardeerd wordt. De ‘work hard play hard’-cultuur wordt een aantal keer in positieve zin genoemd, evenals de dynamiek binnen het jonge en groeiende bedrijf.

Trots op bedrijfscultuur

Rens van den Berg, mede-oprichter en eigenaar van Social Deal, benoemt dat er 7,5 jaar geleden al veel geïnvesteerd is in een goede bedrijfscultuur: “Dat onze medewerkers de bedrijfscultuur zo’n hoge beoordeling geven, toont voor ons aan dat hetgeen waar we 7,5 jaar geleden mee begonnen zijn nog steeds werkt: succes delen met je medewerkers en iets terugdoen voor het harde werk dat zij in Social Deal stoppen. We zijn trots dat we, ondanks onze groei, deze bedrijfscultuur hebben weten vast te houden.”

Veel waarde gehecht aan prettige omgeving

Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed: “Ons onderzoek laat zien dat de hoogst gewaardeerde bedrijven in Nederland met name goed scoren op bedrijfscultuur. Werknemers hechten veel waarde aan een prettige omgeving waar ze een groot deel van hun tijd besteden. Ook goed management en compensatie/arbeidsvoorwaarden blijken erg belangrijk.”

Lees ook:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Brockmeyer
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Macknificent
Mysolution
Talmark

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.