De 3 voordelen van nooit-ophouden-met-recruiten

Peter Boerman Op 18 november 2014 Gem. leestijd 2 min1323x gelezen
Deel dit artikel:
De 3 voordelen van nooit-ophouden-met-recruiten

Ook als je organisatie géén vacatures heeft, kun je maar beter niet ophouden met recruiten. Continu werven en het opbouwen van een talentpool maakt het om een drietal redenen véél makkelijker om mensen aan te nemen als er wél een open plek is. 

In een recente studie van CareerBuilder geeft slechts 38 procent van de werkgevers aan permanent te werven, ook als ze op het moment zelf geen vacatures te hebben. Onverstandig van de overige 62 procent, betoogt Val Matta, vice president of business development bij CareerShift, op de site van de Huffington Post.

Pijplijn

Volgens haar bouwen alleen werkgevers die doorlopend recruiten een nuttige talentpijplijn op, een community van zowel gekwalificeerde als geïnteresseerde kandidaten, met de ervaring en vaardigheden die passen bij jouw organisatie.

Ze noemt drie voordelen van dit permanente werven:

#1. Snellere vacaturevervulling

Het duurt tegenwoordig gemiddeld meer dan vijf werkweken om een open positie te vervullen, blijkt uit onderzoek van DiceHiring. Het gemiddelde van 26 werkdagen is zelfs nog langer dan in de recessie, toen het 16 dagen kostte om een gemiddelde vacature ingevuld te krijgen.

En hoe langer een vacature open blijft, hoe meer negatief effect het op de organisatie heeft. Continu blijven werven en zorgen dat de pijplijn gevuld is, kan dit effect sterk verzachten.

#2. Het is kostenefficiënt

In Amerika is een gemiddelde cost-per-hire tegenwoordig opgelopen tot meer dan 5.000 dollar, blijkt uit onderzoek van de National Association of Colleges and Employers. Alles wat kan bijdragen om dit terug te dringen, is meegenomen. Een talentenpijplijn mag dan op het eerste gezicht kostbaar zijn, zeker in een tijd dat er géén vacatures zijn, maar op de lange termijn kan het ertoe bijdragen dat de cost-per-hire aanzienlijk daalt.

Sterker nog, schrijft Matta, een talentpool heeft nog een kostenvoordeel: als de relatie met de kandidaten goed is, kan het verkeerde recruitmentbeslissingen voorkomen. En dat is nog veel duurder dan 5.000 euro.

#3. Het motiveert de huidige medewerkers

Continu recruiten is niet alleen goed voor je employer brand, het kan ook de stress bij de huidige medewerkers verminderen. Een studie uit 2013, gepubliceerd in het International Journal of Business and Management Invention, liet een sterk verband zien tussen medewerkertevredenheid en stress. Hoe korter een situatie met openstaande vacatures duurt, hoe minder stress, hoe meer tevreden dus de medewerkers.

Een talentpool kan daarbij helpen. In plaats van bij elke vacature opnieuw het wiel te moeten uitvinden en op zoek te moeten naar nieuwe kandidaten, kun je makkelijk gekwalificeerde en relevante kandidaten benaderen, zodra de gelegenheid zich voordoet, aldus Matta.

Foto via Flickr.com

Tags:
Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency