De maand in werving: 7 dingen die ons opvielen in juli 2023

Wat gebeurde er de afgelopen maand in recruitment? Werf& geeft ook dit jaar aan het eind van elke maand een overzicht. Zo pikten we er ook in juli 2023 weer 7 opvallende trends en gebeurtenissen uit.

Peter Boerman Op 01 augustus 2023
Gem. leestijd 7 min 575x gelezen
Deel dit artikel:
De maand in werving: 7 dingen die ons opvielen in juli 2023

Terwijl Nederland zich bezig hield met 800.000 euro aan tassen van Sylvie Meis, de pics van Thijs Römer, B&B Vol Liefde, de Barbenheimer-films en het failliete VanMoof, ging de rest van de wereld in juli 2023 gebukt onder een enorme golf aan hittegolven. Nog nooit zo’n hete dag. Nog nooit zo’n hete week. En nog nooit zo’n hete maand. Ook nog nooit: zo’n grote hagelsteen in Europa. De records bleven maar sneuvelen – en met grote marges. De wereldzeeën waren uitzonderlijk warm en op de Zuidpool lag niet eerder zo weinig zee-ijs. Grote kans dat 2023 het warmste jaar ooit wordt. Terwijl Rhodos en Corfu brandden als nooit tevoren.

Grote kans dat 2023 het warmste jaar ooit wordt.

Ondertussen was in Nederland hét politieke nieuws van de maand natuurlijk het opstappen van Mark Rutte, met in zijn kielzog een hele rits andere prominenten. Van Sigrid Kaag tot Wopke Hoekstra, en van Carola Schouten tot Farid Azarkan en Sylvana Simons. Van de 17 lijsttrekkers van de vorige verkiezingen komt minder dan de helft in november weer terug bovenaan de lijst. En dus veel werk voor de politieke recruiters. Maar wat gebeurde er in juli 2023 allemaal dat voor al die andere...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Beluister de podcast

Liever luisteren? Martijn Hemminga en Peter Boerman maken ook elke maand een podcast over dit nieuwsoverzicht. In juli slaan we vanwege de vakantie een keertje over. Beluister daarom hier de opname van vorige maand:

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners