De manier waarop Catawiki zijn verborgen parels tevoorschijn tovert

Redactie Op 05 februari 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 506x gelezen
Deel dit artikel:
De manier waarop Catawiki zijn verborgen parels tevoorschijn tovert

Catawiki is Europa’s snelst groeiende online veilinghuis. Op hun platform zijn meer dan 14 miljoen mensen per maand op zoek naar verborgen schatten. Maar hoe vinden ze zelf werknemers die verstand hebben van specifieke objecten?

Een algemene recruitmentstrategie is lastig, omdat ze bij Catawiki op zoek zijn naar experts op verschillende gebieden. Denk aan een deskundige op het gebied van whiskey of edelstenen. Waar vind je die? Op je eigen veilingsite natuurlijk!

Van je hobby je werk maken

Recruitment Manager James Lesner vertelde tijdens het event The Art of Work: Attracting Talents van Homerun hoe ze dat aanpakken. De experts zijn al aanwezig op hun website, want het zijn namelijk de mensen die bieden. Catawiki besloot om die mensen te benaderen – behalve de top 50, want die hebben ze nodig om te kunnen blijven bestaan. De rest kreeg een mail met de tekst: we zien dat je geïnteresseerd bent in tribal art, zou je van je hobby je werk willen maken?

Dat werkt goed, té goed zelfs, want ze werden overstroomd met aanmeldingen. De mail werd verstuurd naar 250 Tribal Art experts, waarvan 55 mensen reageerden en uiteindelijk één persoon is aangenomen.

Zo zie je maar: je hoeft voor talent soms niet zo ver te zoeken.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners