De week in werving: van mystery calls tot een heel opmerkelijke zwakte

Peter Boerman Op 16 december 2016
Gem. leestijd 3 min 568x gelezen
Deel dit artikel:
De week in werving: van mystery calls tot een heel opmerkelijke zwakte

Voortaan elke vrijdag: een round-up van het belangrijkste nationale en internationale nieuws rondom werving en selectie.

Deze week: van veel nieuwe banen bij IBM tot VNO dat ineens de schaarste op de arbeidsmarkt ontdekt en een jongen die ‘te knap’ als zwakte op zijn CV zette.

#1. Schaarste: zelfs VNO ziet het nu ook

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Zo goed dat we zelfs onderweg zijn naar volledige werkgelegenheid en zelfs schaarste. Dat zei Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, deze week in de Telegraaf. ‘Er zijn alweer moeilijk vervulbare vacatures. Volledige werkgelegenheid komt in zicht.’

 

#2. In België solliciteert overheid zelf tegen discriminatie

Om te testen of bedrijven niet discrimineren, gaat de overheid in Brussel zogeheten ‘praktijktests’ of ‘mystery calls’ invoeren. Daarbij krijgen bedrijven waarbij het vermoeden van discriminatie bestaat twee sollicitaties: één met een buitenlands klinkende naam, één met een Belgische naam. Als meermaals blijkt dat de eerste niet wordt uitgenodigd en de tweede wel, kan er een boete volgen.

Het gaat om een primeur voor België, al moet het gewest Brussel hiervoor nog wel goedkeuring krijgen van de Raad van State van onze zuiderburen.

#3. IBM wil 25.000 mensen aannemen

IBM wil de komende 4 jaar in de Verenigde Staten zeker 25.000 nieuwe krachten aannemen. Daarbij is het Amerikaanse technologieconcern van plan minstens 1 miljard dollar te investeren in de opleiding van het personeel, zo maakte topvrouw Ginni Rometty deze week bekend in de USA Today.

Het stuk is opvallend, omdat IBM eerder nog veel kritiek kreeg omdat het bedrijf Amerikaanse banen zou verplaatsen naar lagelonenlanden als India.

#4. ‘UWV moet Kandidatenverkenner vrijgeven’

De Tweede Kamer heeft de regering gevraagd de zogeheten ‘Kandidatenverkenner’ van het UWV ook beschikbaar te stellen aan gemeenten. Zo zouden mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt eerder aan werk geholpen moeten worden.

Gemeenten kunnen nu ook al gegevens aanleveren bij het UWV, maar dat doen ze niet graag. En ook zijn hun klantprofielen vaak van niet zo’n goede kwaliteit. Als het UWV de applicatie deelt met gemeenten, kunnen ze zélf de bemiddelingsapplicatie inrichten. Werkgevers en arbeidsbemiddelaars kunnen vervolgens met een account inloggen en zelf op zoek gaan naar geschikte (geanonimiseerde) kandidaten. Volgens de Kamerleden van PvdA en VVD die de motie samen indienden zal dat de kans op werk vergroten.

#5. ‘Te knap voor de baan’, toch op gesprek

Recruiter Marc Denholm stuitte onlangs op een opmerkelijk CV. De kandidaat in kwestie meldde het volgende over zijn ‘zwaktes’:

My looks can be a distraction in the workplace to members of the opposite sex (and in some cases the same sex). I have been told I am an overly generous lover. The filter between my brain and my mouth does not always operate as it should.

‘In eerste instantie barstte ik in lachten uit toen ik dit las’, vertelt Denholm tegenover Business Insider. ‘Ik denk ook dat dit de reactie was die de kandidaat beoogde, eerlijk gezegd.’ Omdat de rest van het CV goed aansloot bij de vacature, besloot hij de kandidaat toch te interviewen. ‘En dat ging goed’, aldus Denholm, oprichter van Talent Hive, een wervingsbureau voor IT’ers en ingenieurs in Nieuw-Zeeland.

Desondanks raadt hij sollicitanten toch af om vaker zulke grappen in een brief of CV te maken. ‘Mijn ervaring is dat dit soort toevoegingen eerder afbreuk doet aan de kansen van een kandidaat, dan dat die er beter uitspringt.’

#6. Grap van de week

van9tot5 sollicitatieBron: van9tot5.com

Lees ook het nieuws van vorige weken:

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners