Waarom detacheerder Talent&Pro gaat voor strategische vernieuwing

Vanwege de vele maatschappelijke ontwikkelingen breidt detacheerder Talent&Pro de dienstverlening uit met de units Business Change Management en Sociale Zekerheid & Zorg. Hoe gaat dat eruit zien?

Peter Boerman Op 12 januari 2023
Gem. leestijd 2 min 284x gelezen
Deel dit artikel:
Waarom detacheerder Talent&Pro gaat voor strategische vernieuwing

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel, verdergaande digitalisering en sociaal-maatschappelijke vraagstukken; veel organisaties worstelen met veranderingen die dit soort ontwikkelingen met zich meebrengen. Als detacheringsspecialist omarmt Talent&Pro die veranderingen, aldus commercieel directeur Ronald Hensen. De Utrechtse detacheerder wil organisaties daarom nog meer gaan helpen bij belangrijke transities, en breidt de dienstverlening uit met de units Business Change Management en Sociale Zekerheid & Zorg.

Bij alle opdrachtgevers ziet Talent&Pro een groeiende behoefte aan ‘change-specialisten’.

De strategische vernieuwing betekent een volgende stap in de doorontwikkeling van het bedrijf. Hensen: ‘We brengen met onze traineeshipprogramma’s al ruim 23 jaar succesvol vraag en aanbod bij elkaar, als het gaat om kennis en capaciteit. We begonnen in de verzekeringen, maar zijn sindsdien doorgegroeid naar onder andere het bankwezen, de pensioenbranche en IT.’ Bij alle opdrachtgevers ziet Hensen nu ook een sterk groeiende behoefte aan ‘change-specialisten’. Moderne professionals die kunnen adviseren bij de implementatie van oplossingen op het snijvlak van operatie en IT.

Nieuwe generatie professionals

Unit Manager Business Change Management Leroy Chaigneau: ‘We zien dat de nieuwe generatie professionals een goede basis heeft daarvoor. Met Business Change Management gaan we die mensen verder opleiden en ontwikkelen. Zodat ze met kennis van inhoud en de juiste vaardigheden al onze opdrachtgevers kunnen ondersteunen op het gebied van verandermanagement en/of procesmanagement. Bijvoorbeeld bij de duurzame transitie naar een nieuw pensioenstelsel, de inrichting van systemen, de conversie van een portefeuille of een optimale inrichting van customer due diligence-processen.’

Door de economisch onzekere tijden blijven armoede en schuldenproblematiek belangrijke vraagstukken.

Bestaande ontwikkelprogramma’s zoals Sociale Zekerheid & Zorg vormen een belangrijk onderdeel van de strategische vernieuwing. Door de economisch onzekere tijden blijven armoede en schuldenproblematiek belangrijke vraagstukken. Daarnaast krijgen gemeenten steeds meer verantwoordelijkheden in de uitvoering van tijdelijke regelingen zoals de voorziening van de energietoeslag of leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen. In combinatie met de schaarste op de arbeidsmarkt verwacht Talent&Pro met deze unit meer te kunnen betekenen binnen het gemeentelijk sociaal domein, en voor de daaraan gelieerde uitvoeringsorganisaties.

1.000 consultants

Talent&Pro werft, ontwikkelt en detacheert al sinds 1999 professionals voor de markt, daar waar ze het hardst nodig zijn. Met ruim 1.000 consultants adviseert en ontzorgt het bedrijf opdrachtgevers in diverse branches, waaronder de financiële dienstverlening, overheid en IT. Daarnaast bemiddelt Talent&Pro professionals op zzpof interimbasis. Het bedrijf is onderdeel van de Redmore Groep en HR-dienstverlener House of HR, dat met een omzet van 2,2 miljard euro een van de snelst groeiende spelers op de Europese flexmarkt is.

Op de foto commercieel directeur Ronald Hensen en unit managers Guido Uytterhoeven (Sociale Zekerheid & Zorg), Marloes Triemstra en Leroy Chaigneau (Business Change Management) die de nieuwe bedrijfsonderdelen gaan leiden.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners