Deze vacature is letterlijk onzichtbaar (en toch weet hij behoorlijk op te vallen)

Peter Boerman Op 03 oktober 2018
Gem. leestijd 2 min 1573x gelezen
Deel dit artikel:
Deze vacature is letterlijk onzichtbaar (en toch weet hij behoorlijk op te vallen)

Het is volgens het Guinness Book of Records officieel de kleinste vacature ter wereld. Voor het blote oog is hij zelfs onzichtbaar. Toch weet ASML ermee op te vallen bij de zo vurig gewenste technici.

Met een afmeting van precies 33,27 bij 7,76 micrometer (duizendste millimeter), ongeveer tien keer smaller dan een mensenhaar, is de vacature opgenomen in het Guiness Book of Records. Het is dus nu officieel de allerkleinste vacature ter wereld. Ooit. ‘To truly go small, you have to think big’  staat erop te lezen. Tenminste, als je heel goed onder de microscoop kijkt.

Een jaar collegegeld als prijs

Onder meer studenten van de RWTH Aachen krijgen de slogan van ASML onder ogen. Na Aken zal de advertentie op andere campussen in Duitsland, Nederland en België te zien zijn. Er zijn vier versies van de advertentie gemaakt, waarmee ASML de studenten naar Veldhoven wil lokken. Aan de campagne is een social-mediawedstrijd verbonden, met als prijs een jaar collegegeld.

‘Grote verwachtingen’

Hank Oosterbaan van de afdeling werving van ASML heeft grote verwachtingen van de stunt, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “We zijn een technologiebedrijf met een grote rol in de wereldwijde chipindustrie, maar deze studenten hebben soms nog nooit van ons gehoord. Tegelijk groeien we hard, dit jaar creëren we zo’n 3.500 banen. Voor het grootste deel op onze afdeling onderzoek en ontwikkeling op onze campus in Veldhoven. Iets meer dan een uur rijden van Aken. We hopen veel van hen over te halen om de advertentie met een elektronenmicroscoop te bekijken en misschien wel voor ons te kiezen.”

asml kleinste advertentie

Controleurs van Guinness Book of Records kijken op het beeldscherm naar de vorderingen van de chipmachine van ASML, terwijl die de mini-vacature aan het fabriceren is. Foto: © ASML

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners