Digitale recherche zoekt slimme agenten via online experience

Peter Boerman Op 28 april 2015 Gem. leestijd 1 min2487x gelezen
Deel dit artikel:
Digitale recherche zoekt slimme agenten via online experience

De politie is vorige week een wervingscampagne gestart om meer hoogopgeleiden in het complexe digitale opsporingswerk in te laten stromen.

Onderdeel van de campagne is ‘online experience’ #crimediggers, bedoeld om hbo’ers en wo’ers met een financiële of ICT-achtergrond te laten kennismaken met het recherchewerk bij de politie.

Denkkracht nodig

Achtergrond van de campagne is dat criminaliteit steeds complexer wordt, en zich tegenwoordig vrijwel altijd afspeelt in het digitale domein: cybercriminaliteit, malware, bitcoinfraude, illegale praktijken op het zogeheten deep web (sites die niet door zoekmachines worden gevonden). Voor al dit opsporingswerk zijn steeds meer hoogopgeleide politiemedewerkers nodig.

Ook financials, tegen witwassen

Behalve voor de digitale opsporing neemt de politie ook hbo’ers en wo’ers aan voor de financiële recherche. Uiteraard om economische delicten − zoals witwassen − op te sporen, maar ook voor het blootleggen van transacties binnen grotere criminele netwerken.

Twee sporen

Crimediggers is een soort vervolg op de Cybercrime Challenge die de politie de afgelopen jaren al organiseerde. Om zowel financials als ICT’ers aan te spreken, biedt de experience #crimediggers een financieel én een digitaal spoor. Kandidaten kunnen zelf kiezen welke route ze volgen. De gemiddelde speeltijd is tussen de 2 en 4 uur. Al zijn er dus ook mensen die er ruim 57 uur voor nodig hebben, zoals onderstaande tweet duidelijk maakt…

 

Meer campagnes:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency