Dilemma op dinsdag: ‘Als zorginstellingen meer samenwerken, zouden ze veel minder wervingsproblemen hebben’

Elke dinsdag plaatsen we tegenwoordig een dilemma over recruitment. Deze week: zorginstellingen. Zouden er veel minder wervingsproblemen zijn als ze samenwerken?

Redactie Op 28 januari 2020
Gem. leestijd < 1 minuut 377x gelezen
Deel dit artikel:
Dilemma op dinsdag: ‘Als zorginstellingen meer samenwerken, zouden ze veel minder wervingsproblemen hebben’

De tekorten in de zorg lopen hoog op. Dat geldt niet alleen voor functies als verpleegkundigen, maar ook voor psychiaters en basisartsen en nog vele andere banen. Dit zorgt voor druk op de afdelingen en bovendien stijgt het ongewenst verloop. Momenteel zijn er verschillende pogingen om de tekorten terug te dringen. Zo is er het idee om de zorginstellingen samen te laten werken. Zou dat zorgen voor minder wervingsproblemen?

Als zorginstellingen meer samenwerken, zouden ze veel minder wervingsproblemen hebben

  • Oneens (38%, 5 stemmen)
  • Eens (62%, 8 stemmen)
13 stemmen

We zijn benieuwd naar jouw mening. Denk jij dat zorginstellingen samen moeten werken om de wervingsproblematiek te verminderen of zijn er juist andere oplossingen nodig? Laat het weten in de reacties!

Meer weten?


In het seminar Beter werven in de zorg van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie op 26 maart geven Martijn Hemminga en Inge Beckers je tips, inspiratie en verbeteringen voor jouw werving van nu en die van morgen en overmorgen. Want vandaag ervaar je al wervingsproblemen, maar die van (over)morgen zijn waarschijnlijk nog groter als je vandaag niet start met het aanpakken van de wervingsproblematiek van morgen. 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners