Dilemma op dinsdag: ‘Niets zo belangrijk voor een recruiter als leren mensen af te wijzen’

Elke dinsdag plaatsen we tegenwoordig een dilemma over recruitment. Deze week: mensen afwijzen. Is dat nu de belangrijkste taak van een recruiter, of toch niet? (Volgende week de uitslag…)

Redactie Op 05 november 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 837x gelezen
Deel dit artikel:
Dilemma op dinsdag: ‘Niets zo belangrijk voor een recruiter als leren mensen af te wijzen’

De focus in recruitment ligt veelal op: hoe krijg ik de juiste kandidaten? Hoe vul ik die vacature zo snel mogelijk in?

Maar zouden we eigenlijk niet meer moeten kijken naar een ander aspect van het recruitersvak, namelijk: het afwijzen van sollicitanten? Meestal wijs je meer mensen af dan dat je er aanneemt. En afwijzing is iets wat geen mens graag overkomt. Afwijzen is dus ook geen taak die je licht moet opvatten, want hoe wijs je een kandidaat het beste af zonder dat hij een negatief beeld van zichzelf én van jouw bedrijf krijgt? Of is het afwijzen volgens jou juist helemaal niet zo’n belangrijk onderdeel van het werk van een recruiter?

Niets zo belangrijk voor een recruiter als leren mensen af te wijzen

Resultaten

We zijn benieuwd naar jouw mening. Vind jij het afwijzen van mensen de belangrijkste taak van een recruiter? En waarom wel/niet? Laat het weten in de reacties!

Meer weten?


Meer weten over het belang van goed afwijzen? Schrijf je dan in voor de Leergang Strategisch Recruitment van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. In deze opleiding voor ervaren recruiters word je verder opgeleid als vakvolwassen recruiter. Daardoor word je een sterke gesprekspartner voor management, ken je de ontwikkelingen van recruitment en beheers je de finesses van het vak.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners