Dilemma op dinsdag: ‘De zorg heeft geen personeelstekort, maar een communicatieprobleem’

Elke dinsdag plaatsen we tegenwoordig een dilemma over recruitment. Deze week: de zorg. Is daar sprake van een communicatieprobleem in plaats van een personeelstekort?

Redactie Op 25 februari 2020
Gem. leestijd < 1 minuut 603x gelezen
Deel dit artikel:
Dilemma op dinsdag: ‘De zorg heeft geen personeelstekort, maar een communicatieprobleem’

Er wordt veel geschreven over het personeelstekort in de zorg. Maar is eigenlijk wel het échte probleem? Er zijn namelijk ook veel Nederlanders die graag aan de bak willen en de juiste diploma’s hebben, maar nooit benaderd worden door organisaties in de branche. Dat zijn zo’n 230.000 mensen die een groot verschil zouden kunnen maken. Betekent dit dat er sprake is van een communicatieprobleem?

De zorg heeft geen personeelstekort, maar een communicatieprobleem

  • Oneens (60%, 26 stemmen)
  • Eens (40%, 17 stemmen)
43 stemmen

We zijn benieuwd naar jouw mening. Denk jij dat er echt sprake is van een personeelstekort in de zorg of ligt het allemaal aan de communicatie? Laat het weten in de reacties!

Meer weten?


Tijdens het seminar Beter werven in de zorg van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie krijg je concrete handreikingen om op korte, middellange en lange termijn jouw werving te optimaliseren. Met veel praktijkvoorbeelden, twee sprekers en twee inspirerende gastsprekers.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners