Dilemma op dinsdag: is Generatie Z echt zo egoïstisch?

Vanaf nu plaatsen we elke dinsdag een dilemma over recruitment. Deze week: generatie Z. Wat denken jullie, kloppen de vooroordelen over deze jonge mensen?

Redactie Op 08 oktober 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 604x gelezen
Deel dit artikel:
Dilemma op dinsdag: is Generatie Z echt zo egoïstisch?

Geboren tussen 1995 en 2010 is generatie Z er eentje om rekening mee te houden. Er zijn veel gedachten over deze generatie: ze zouden lui zijn, geobsedeerd door technologie en daarbij een tikkeltje naïef. Ze zouden ook zéér ongedurig zijn. Al lijkt recent onderzoek daar toch weer een ander licht op te schijnen: Nederlandse jongeren lijken juist loyaler te zijn dan hun leeftijdsgenoten in andere landen. Gemiddeld blijven ze wel twee keer zo lang bij een werkgever als Generatie Z’ers uit andere landen.

Poll van de week

Het leidt bij ons tot de vraag hoe het echt zit met nog zo’n (voor)oordeel over deze generatie: hun veronderstelde egoïsme.

Generatie Z is egoïstisch

Resultaten

We zijn benieuwd naar jouw mening. Is generatie Z egoïstisch en waarom vind je van wel of niet? Hoe moeten we omgaan met deze generatie en waarin verschillen ze van bijvoorbeeld generatie Y? Laat het weten in de reacties!

Meer weten?

generatie z

Van chatten, instant feedback tot en met video, flexibiliteit door structuur, coachen op de werkvloer en toegankelijk en duidelijk leiderschap: tijdens de masterclass ‘werven van starters en jong talent’ van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie komt het allemaal voorbij. In deze belangrijke details maak je het verschil bij het werven van bijbaners, starters, junioren, trainees en young potentials.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners