Dit waren de 10 meest gelezen artikelen van 2018

Hoe kunnen we het jubileumjaar van Werf& beter afsluiten dan met de 10 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar? Wij zetten ze op een rijtje.

Redactie Op 31 december 2018
Gem. leestijd 3 min 1062x gelezen
Deel dit artikel:
Dit waren de 10 meest gelezen artikelen van 2018

Het is ons in ieder geval wel duidelijk: jullie houden van lijstjes en van trends. Daar staat déze lijst dan ook vol van.

#1. 5 redenen waarom de kleinere uitzendbureaus het nu winnen van de grote jongens

De duidelijke winnaar met 8.640 views dit artikel over kleinere uitzendbureaus die een streepje voor hebben op de grote jongens in het veld. Wij gaven vijf verklaringen.

#2. Dit zijn dé trends in het cv voor het komende jaar

We zeiden het al: trends zijn populair. Het cv bestaat nog steeds, maar zijn vorm begint te veranderen. En CVster liet zien hoe.

sollicitatievragen

#3. Deze 10 sollicitatievragen zullen geen cliché antwoorden opleveren

Sollicitatievragen als ‘Wat zijn je sterkste en zwakste punten?’ kennen we allemaal. Net als de antwoorden ‘Ik houd van een uitdaging en ben perfectionistisch’. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste vragen stelt met als resultaat antwoorden waar je echt iets aan hebt? Wij gaven tien voorbeelden.

#4. Doorbreek het taboe op salaris in vacatureteksten

Er schijnt nog steeds een taboe te bestaan op het noemen van salarissen in vacatureteksten. Volgens Nicol Tadema, directeur, trainer en adviseur bij Voor Tekst, is het júist de manier om je te onderscheiden op een krappe arbeidsmarkt.

#5. Waarom Yolanda Vermeulen haar bedrijf in interim recruiters overdraagt

Vanwege ziekte droeg Yolanda Vermeulen haar bedrijf YME Projects over een nieuwe eigenaar. Een paar maanden daarna overleed ze, maar vergeten worden zal ze niet.

#6. Afgewezen sollicitanten? Bij het Reinier de Graaf Gasthuis mogen ze op spreekuur komen

Het Reinier de Graaf Gasthuis won niet voor niets de publieksprijs van de Werf& Awards: het spreekuur voor afgewezen sollicitanten is origineel én succesvol.

#7. De sollicitant is de baas – en nog 4 megatrends om in 2018 rekening mee te houden

Wonderkind-ceo Lars Wetemans schetste hoe 2018 er voor ons uit zou zien. Of zijn voorspellingen uit zijn gekomen? Er is maar een manier om daarachter te komen!

#8. Hoe je als recruiter naar de foto op een cv kijkt

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Deborah Pluijmaekers legde uit wat de neuroprincipes zijn waarmee we foto’s van kandidaten bekijken en beoordelen.

sorry we're closed gevaar

#9. Het personeelstekort wordt nu echt een gevaar (in deze 6 sectoren)

Personeelstekort is een dreigend gevaar, dat weten we allemaal. Maar in welke zes sectoren speelt dit vooral een rol? Wij gaven een inkijkje.

#10. Dit zijn dé 12 trends in vacatureteksten (en zó zet je ze om in resultaat)

Nicol Tadema weet hoe ze moet schrijven. Ook haar blog over de trends in vacatureteksten scoorde goed.

Een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Jullie weten wat jullie te doen staat. Op naar een mooi 2019!

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners