Drukke tijden voor start-up Exenzo

Peter Boerman Op 21 februari 2014
Gem. leestijd < 1 minuut 2226x gelezen
Deel dit artikel:
Drukke tijden voor start-up Exenzo

De Bredase start-up Exenzo, nog geen jaar in bedrijf, beleeft drukke tijden. De afgelopen maanden werden al vacaturesites gebouwd voor de metaalindustrie, de vastgoedmarkt en de petrochemische industrie.

En daar komen er nog steeds meer bij. Exenzo maakt volledige vacaturesites voor (kleinere) uitgevers van vakbladen. En dat blijkt aan te slaan. Op nichesites als vacatures.petrochem.nl en recente aanwinst vacatures.metaalnieuws.nl kunnen vakmensen in de petrochemie en metaalindustrie specifieke vacatures te vinden. Makelaars kunnen terecht op vacatures.vastgoedactueel.nl, supermarktmedewerkers op vacatures.foodpersonality.nl en retailprofessionals vacatures.retailnews.nl. En zo wil Exenzo (afgeleid van het Latijnse ‘in extenso’) nog wel meer vaksites bouwen voor uitgevers die daar zelf de kennis niet echt voor hebben. Oprichter Jan Willem Wilms heeft het over het ‘volledig ontzorgen’ van uitgevers wat betreft ‘het uitbaten van een niche vacaturewebsite binnen hun eigen platform.’

Klein beginnen

Wilms richtte Exenzo in april 2013 op samen met Wiebe Mulder. Het bedrijf is gehuisvest in een klaslokaal van een oud schoolgebouw in Breda. Sommige van de sites die ze voor uitgevers bouwen beginnen relatief klein. Op de petrochem-site stonden bijvoorbeeld in het begin maar 20 vacatures. Maar die vacatures sluiten wel gegarandeerd aan op de doelgroep en recruiters krijgen daardoor kwalitatief veel betere sollicitaties binnen, aldus Wilms, die met zijn start-up Exenzo laat zien dat ook in elke volwassen markt nog steeds kansen genoeg te vinden zijn.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners