Enexis en Personato winnen Mobile Recruitment Awards 2013

Peter Boerman Op 13 december 2013
Gem. leestijd 3 min 2310x gelezen
Deel dit artikel:
Enexis en Personato winnen Mobile Recruitment Awards 2013

Vandaag was de uitreiking van de Mobiele Recruitment Award 2013.  In de categorie Corporate organisaties eindigde Enexis op de eerste plaats. Bij de bemiddelingsbureaus wint Personato Werving en Selectie. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens 123mobile, hét event over Mobile & Recruitment. Dit jaar is het aanbod zowel in aantal als kwaliteit sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Steeds meer werkgevers erkennen het belang van mobiele recruitmentsites. Toch is de jury nog lang niet tevreden.

Reageren en solliciteren met smartphone of tablet

De ontwikkelingen op gebied van mobile recruitment zijn de laatste jaren flink toegenomen. Vorig jaar was het voor de vakjury nog lastig om organisaties te vinden die hun recruitmentsite geschikt hadden gemaakt voor de mobiele werkzoeker. Maar dit jaar blijkt niet alleen het aantal mobiele recruitmentsites flink hoger, maar ook de kwaliteit is aanzienlijk verbeterd.  In 2013 lag de lat weer hoger om in aanmerking te komen voor de award in vergelijking met 2012. De jury beoordeelde de recruitmentsites op de volgende onderdelen: relevantie, performance, gebruiksvriendelijkheid en innovatie van mobiel in recruitment. De winnaars van dit jaar bieden mogelijkheden om, naast de smartphone, te reageren of te solliciteren met tablets. Personato Werving en Selectie heeft tevens mobiele apps voor iPhone en Android laten ontwikkelen zodat werkzoekenden op elk gewenst moment en simpel de nieuwste vacatures te kunnen bekijken op de eigen device.

WerkenbijEnexis.nl wint Corporate Award

Bij Enexis werken komt veel techniek kijken, maar draait het vooral om mensen. Men is op zoek naar mensen die altijd op zoek zijn naar vernieuwing, mensen die kansen zien en die pakken. Dit uitgangspunt komt duidelijk terug in de recruitmentsite van Enexis die helder en prettig is en uitblinkt in reactie- en sollicitatiemogelijkheden voor alle devices. Eenvoudig zoeken naar vacatures, vraag stellen, solliciteren met je LinkedIn profiel, route informatie vinden… het zit allemaal verwerkt in de mobiel-vriendelijke site. Gisteren tijdens De Wereld Werft, vertelde keynote Annelien Jordense van Enexis hier meer over.

Wat vindt de jury?

Richard Otto, mede-jurylid en founder of Mobile Marketing Nederland: “De tablet versie is goed leesbaar en overzichtelijk. De transitie tussen de plaatjes had wat langzamer gemogen en zijn niet altijd geheel te zien in portrait modus. De ‘Collega’s vertellen’ geeft een goed beeld wat de potentiele kandidaat te wachten staat. Dit wordt gedaan in tekst, maar ook met video. Bij de vacature staat ook de naam en foto van de recruiter bij Enexis. Dit geeft de organisatie een gezicht en solliciteren kan direct. Het uploaden van een cv lukt niet op de iPad, maar deze stap is over te slaan. Een terechte winnaar!”

Personato winnaar Bureau Award

Mede omdat Personato veelvuldig actief is op social media, waardoor er veel mobiel bezoek komt, is er onlangs een vernieuwde website gelanceerd. Met de ontwikkeling van apps voor iOS en Android, per elk van hun specialisme, loopt Personato voorop in (mobiele) recruitment. De lekker snelle mobiele site heeft een mooie visuele weergave met heldere navigatie. De sollicitatie-button is altijd zichtbaar en erg leuk gedaan met de fly-over content, en solliciteren met een LinkedIn-profiel is mogelijk. Ook kun je eenvoudig een vacature-alert aanmaken. Met name door de combinatie van site en app zijn ze een goed voorbeeld voor anderen; innovatief en vooruitstrevend in recruitment, waarbij de kandidaat centraal staat.

Niveau nog te laag

De vakjury heeft bij de beoordeling gelet op relevantie, performance, gebruiksvriendelijkheid en innovatie van mobiel in recruitment. In het algemeen was het niveau relatief laag van de genomineerden en onderzochte recruitmentsites. “De user-experience, zoals fonts en navigatie zijn vaak te klein, en animaties en beelden zijn mager van kwaliteit”, aldus Jerry Lieveld, mede-jurylid en Chief Creative. Ook benutten te weinig mobiele recruitmentsites niet alle technische mogelijkheden om te reageren of te solliciteren, zoals direct bellen met de recruiter, solliciteren met cv in Dropbox of online profielen (zoals Apply With LinkedIn, Indeed, Monster). Dat zou anno 2013 eigenlijk niet meer mogen. Oriënteren en reageren met mobiele devices is realiteit geworden.

Wie zijn de juryleden?

  • Jacco Valkenburg; initiatiefnemer en Recruitment Architect bij Recruit2
  • Richard Otto; oprichter MobileMarketing.nl
  • Jerry Lieveld; Chief Creative bij Difr
  • Gordon Lokenberg; (mobile) recruitment expert
  • Remko Wijnbergen; namens ASR, award-winnaar 2012, Partner bij Infocaster

Over 123Mobile

123Mobile, het vakevenement over mobile in recruitment werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Doel van het evenement is om de inzet van mobile onder recruiters in Nederland te versterken door te inspireren en te informeren. Initiatiefnemers zijn Recruit2, Cammio, Concepts2Go, Cureka!, Intelligence Group, Maddle, People Sourcing Crew en USG Professionals. Adfo Groep is media partner van 123mobile. Het event wordt mede mogelijk gemaakt met sponsoring van ASR, USG Professionals, Academic Transfer en Carerix.

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners