ErasmusMC start campagne voor meer IC-verpleegkundigen

Peter Boerman Op 27 januari 2016 Gem. leestijd 1 min1387x gelezen
Deel dit artikel:
ErasmusMC start campagne voor meer IC-verpleegkundigen

Om aan de schaarse IC-verpleegkundigen te komen, is het ErasmusMC een campagne gestart, waarin vooral de ambitie van het ziekenhuis centraal staat.

‘Vanwege groei van de intensive care-afdeling voor Volwassenen is er op korte termijn behoefte aan instroom van zo’n 18 IC-verpleegkundigen, op voltijds basis gerekend’, aldus Daniëlle van Muijen, adviseur arbeidsmarktcommunicatie van het academische ziekenhuis. ‘Daarnaast is er voor de komende jaren behoefte aan nog eens zo’n 12 ervaren IC-verpleegkundigen.’

erasmus mc

Best een uitdaging

Zo’n 30 mensen werven, over langere termijn gerekend, lijkt misschien mee te vallen, in de praktijk is het best een uitdaging, aldus Van Muijen. IC-verpleegkundigen staan bekend als honkvast, zijn moeilijk los te weken, en werken voornamelijk regionaal. Daarnaast zoekt het ziekenhuis ook mensen die passen bij de typische ErasmusMC-mentaliteit, volgens Van Muijen: mensen die houden van afwisseling en dynamiek, vol ambitie zijn en elke dag willen leren.

erasmus 2

Propositie

Dat verhaal vertaalt zich in de propositie: ‘Meegroeien met en meebouwen aan de meest vooruitstrevende IC van de wereld’. Daaromheen is een speciale campagnesite gebouwd, er zijn filmpjes gemaakt, banners, ansichtkaarten (om de referral aan te jagen) en – natuurlijk – worden sociale media ingezet in de zoektocht naar de beste mensen. Ook zijn interne kick-off sessies georganiseerd.

erasmus 3

Vooral online

De campagne, ontwikkeld door ARA, zal vooral online te zien zijn, en verder veel verspreid worden in de gebouwen van het ziekenhuis. Ook zullen de collega’s gevraagd worden de campagne te delen op hun eigen sociale media.

Campagne ErasmusMC

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency