Internationalisering van de Nederlandse Arbeidsmarkt - 9 september 2024

In 2023 vond de eerste editie plaats van het congres ‘internationalisering van de Nederlandse arbeidsmarkt’ in Rotterdam. Dit jaar vindt de tweede versie plaats op 9 september in Den Haag. Een arbeidsmarktonderwerp dat niet alleen politiek beladen is, tegelijkertijd essentieel is voor het bedrijfsleven, maar ook maatschappelijke en sociale complexiteit met zich meebrengt. Van huisvesting tot gezondheidszorg.

Tijdens dit congres worden deelnemers geïnspireerd door de feiten, de context, de praktijk, best practices, dilemma’s, uitdagingen, problematiek en oplossingen. Van kennis- en arbeidsmigratie tot off- en nearshoring. Van huisvesting, reallocatie en spouses tot en met daklozen en economische groei, innovatie en productiviteitsgroei. Geen heilige huisjes, wel feiten en de praktijk. Oplossingen en problemen. Het mag schuren, want zonder wrijving geen glans en zonder gesprek geen oplossingsrichtingen.

Met top sprekers en ervaringsdeskundigen uit Nederland vanuit de academische wereld tot de praktijk van arbeidsbemiddeling, van politieke duiding tot economische realiteit en van arbeidsmigrant tot kenniswerker. Alle invalshoeken zullen de revue, deels interactief maar altijd inspirerende en onderbouwd, passeren.

Onder de bezielende leiding van Diana Matroos zullen veel interessante sprekers hun opwachting maken