Over de twee A.I.-vacatures waarmee Netflix olie op het vuur gooit

Nemen de robots het nu echt over in Hollywood? Terwijl de acteurs en schrijvers aan het staken zijn, zet Netflix doodleuk een aantal vacatures online voor A.I.-functies. Met salarissen waar veel acteurs jaloers op zouden zijn…

Peter Boerman Op 28 juli 2023
Gem. leestijd 3 min 434x gelezen
Deel dit artikel:
Over de twee A.I.-vacatures waarmee Netflix olie op het vuur gooit

Is het een brutale zet in een dispuut met de vakbonden? Een toevallige samenloop van omstandigheden? Of toch het materiaal voor een mooie nieuwe aflevering van een serie als Black Mirror? De analogie met de eerste aflevering van het laatste seizoen van die serie is in elk geval opvallend, nu Netflix een paar vacatures online heeft gezet voor A.I.-functies die – laten we zeggen – breed de aandacht trekken.

Netflix heeft precies nu een paar vacatures online gezet voor A.I.-functies die – laten we zeggen – breed de aandacht trekken.

Terwijl de acteurs en tekstschrijvers in Hollywood al een tijdje aan het staken zijn voor betere arbeidsvoorwaarden, gooit Netflix heel wat olie op het vuur. Zo is er de vacature voor een Product Manager Machine Learning in San Francisco waar je tussen de 300.000 en 900.000 dollar per jaar kunt verdienen. En ook een vacature voor een Technical Director bij de gamestudio van Netflix. Voor...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Lees meer

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners